Само в 7DniSofia.bg

Нинова гневна за провалената среща с Христо Иванов и Атанасов: Скриха се!

18adfc007a4e8415e9f7077e07dd8969

Лидерката на БСП Корнелия Нинова не успя да проведе поредната си безнадеждна среща с парламентарно представена политическа сила в лицето на коалицията на Христо Иванов и Атанас Атанасов, за съставяне на правителство с мандата на столетницата.

„Демократична България“ няма да се яви на срещата с БСП. Това коментира тази сутрин пред БНР съпредседателят на формацията Христо Иванов.

Само ден по-рано от формацията обмисляха все пак да отидат на разговорите с БСП и дори бе взето неофициално решение. Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов дори коментира, че са готови на преговори, но при условие, че има мнозинство.

В последствие обаче от обединението са решили, че тази среща би била безсмислена, защото събиране на мнозинство за кабинет е невъзможно.

„Разбира се това е тяхно решение, но решенията носят и отговорност. Очевидно, че между тях има някакъв разнобой. Да си вземат отговорността помежду си. Нашата отговорност е за държавата. Ние не се месим в работата на другите партии и коалиции. Зa нac Toba неявяване означава, че те не искат да има редовен кабинет. Второ, по-лошо – че не искат да започнем промяната на модела, за който хиляди граждани седяха на улиците. Най лошото за този момент е, че с отказа да дойдат на среща, отказват да дойдат и да разговаряме за актуализацията на бюджета“, каза Нинова.

„Решението и отговорността е тяхна, това са нашите изводи“, продължи тя.

И допълни, че утре ще има среща с партията на Слави Трифонов, а в четвъртък ще има събиране на социалистическия форум плюс депутатите на столетницата и коалиционните им партньори, на който ще се вземе решение какво да се прави по насетне.

„Скриха се. Нашият подход в тези преговори е за прозрачност“, продължи Нинова с атаката си срещу тандема Иванов и Атанасов.

„Това, което те искаха да се прави, ще се прави и тук има конкретика. Всичко от техните приоритети го има. „Демократична България“ провалиха преговорите с ИТН, защото им предложиха конкретни имена. Ако днес бяха дошли и бяха казали искаме този и този министър, ние сме отворени за имена“, каза още червената лидерка.

По думите й, в момента нямало нужда от стратегия. „Идва икономическа криза, болниците са препълнени, цените растат, хората са бедни. Каква по-силна стратегия от това. Няма нужда от стратегия, ако имаш разум и държавническо мислене и поведение. Или отиваме на нови избори, или се заемаме, правим редовен кабинет и се заемаме с решаване на кризите“, подчерта тя.

И изрази мнението си, че ако утре от ИТН заявят своята подкрепа за кабинет с мандата на БСП, то от „Демократична България“ сами щели да дойдат да разговарят с тях.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории