Извергът, убил доведената си бременна дъщеря, изнесе истински спектакъл в съда

163032733813283

Не съм виновен. Туй лапе съм го гледал от 2-годишно. Аз отгледах Мария, на нея си държах най-много, защото беше единственото ни момиче, другите две деца са момчета. Това каза в Апелативния съд в Бургас Йовчо Стоянов – доведеният баща на бременната Мария, която бе намерена убита в кладенец на 19 август, съобщава „Флагман“.

Той е обвинен в жестокото престъпление, извършено в ямболското село Недялско.

По време на въззивната мярка Йовчо трепереше – сякаш за да потвърди думите на адвоката си Димитър Пчеларов, че е в шок от случилото се. Пастрокът на Мария поиска да бъде освободен, за да гледа двете си деца.

Прокурор Елгина Чалъмова подчерта, че събраните доказателства са достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че именно Стоянов е автор на деянието. Държавното обвинение поиска Апелативният съд да потвърди мярката на Окръжния съд в Ямбол и да остави в ареста за постоянно обвиняемия.

Според прокурор Чалъмова има опасност Йовчо да се укрие или да извърши друго престъпление. Ако бъде признат за виновен за бруталното убийство на Мария, го чака наказание до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Защитата – адв. Димитър Пчеларов помоли съда за по-лека мярка, тъй като само по този начин щели да се сдобият с медицинската документация за здравословното състояние на Йовчо. Той страдал от спленектомия – отстранен далак, както и „менингит, пневмонии“, състоянието му се е нуждаело от постоянни грижи и специален хранителен режим.

Отделно трябвало да се грижи за другите си две деца и жена си – майката на Мария, които са изнесли от селото заради страх от линч.

По думите не адвоката, Йовчо преживял голям шок от смъртта на Мария, която отгледал като собствена дъщеря. Бил готов да съдейства по всяко време по процеса.

„Трябва да се сдобием с медицинската документация за здравословното му състояние. В момента нямаме достъп до документите. Разбирате защо – цялото село се е вдигнало на бунт срещу него и се наложи семейството му да се изсели, за да не ги линчуват“, обясни Пчеларов.

На въпрос разговарял ли е с майката на Мария и какво обяснява тя, адвокатът отговори: „Засега всички запазват пълно мълчание, защото се притесняват за състоянието на Йовчо Стоянов“. Самият обвиняем също не е давал никакви обяснения пред адвоката си.

Съдебният състав с председател съдия Благой Потеров остави Йовчо в ареста.