НАД ЗАКОНА: Скандалната кметица от ДеБъ – имала фирма, докато управлява (ДОКУМЕНТИ)

росина станиславова (1)

Кметицата на столичния район „Красно село“ от партията на Христо Иванов „Демократична България“ – Росина Станиславова, се забърка в пореден скандал.

Станиславова е имала фирма, докато е кмет на столичния район. Това е напълно незаконно и за същото нарушение бе отстранен от поста от съда бившият кмет на Благоевград от БСП Румен Томов. Подобно на него и тя е побързала да поправи грешката си, като е продала фирмата, но това е станало след избора й за кмет на „Красно село“, когато нарушението на закона вече е било факт.

Така освен, че два пъти вече беше уличена в конфликт на интереси, Росина Станиславова не е спазила и буквата на закона и при стъпването си в длъжност.

Оказва се, че кметицата от ДеБъ е управлява едновременно и района, и търговско дружество, както се вижда от датите, на които е продала фирмата си. Тя е заела поста на кмет през ноември, а е продалата фирмата си чак през декември 2019 г.

Преди това Станиславова се прочу с куп скандали, след като стана ясно, че сама си е наредила получаването на хиляди левове предвидени за бедни възрастни, а после е назначила и дъщеря си на трудов договор в общината на тлъста заплата. КПКОНПИ й наложи глоба, а граждани не спират протестите срещу нея, но въпреки това тя отказва на напусне поста. Сега обаче заради новото закононарушение съдът директно може да я отстрани.

ПИК