ШОК: Пуснаха на свобода и последния от бандата на Митьо Очите

ee718121c1a5ee53269432ad80ba8e2d

Бургаският крими герой Венцислав Христов – Лавацата от бандата на Митьо Очите вече е свободен, след като плати наложената от Специализирания апелативен съд гаранция от 25 хил. лв. Така и последният от разбитата през лятото на 2018 г. престъпна група на несебърския мафиот Димитър Желязков вече е свободен.

Венци Лавацата беше арестуван през август 2018 г. и изкара близо две години и половина зад решетките, а от декември м.г. бе с наложена мярка „домашен арест“. Той не можеше да напуска апартамента си, тъй като бе с проследяваща електронна гривна.

Христов е обвиняем като част от ОПГ-то на Димитър Желязков – Митьо Очите. Според обвинението, Лавацата е движил наркобизнеса на Морския Ал Капоне в Бургас и е наемал изпълнители на мокри поръчки. Лавацата е събирал и рекет на таксиметрови шофьори, твърди Спецпрокуратурата.

Съдебният процес срещу Митьо Очите на два пъти бе връщан от съда на прокуратурата заради процесуални нарушения, а тази пролет делото съвсем зацикли. Преди месец Димитър Желязков също бе пуснат под домашен арест. Моркият мафиот е в имението си в несебърското село Кошарица.