Разкритие: Кървавият готвач Деян от Бургас държи местния елит с компромати?

capture-20210826-105908

На 16 август стана известно, че свидетелят на прокуратурата Деян Дичев се е завърнал отново в своето заведение „Винен Трезор“ в Дома на народната армия, представляващо клуб за ВИП клиенти, допускани със специални карти, пише Флагман бг.

Причината Деян да се появи, както е изтъкнал самият той пред персонала на ДНА, е че се налага да ремонтира аспирацията и да освежи интериора, предвид предстоящия есенен сезон.

По-рано стана известно, че популярното сред определен кръг лица заведение бе затворено непосредствено след изчезването на 28-годишния Юмер Мехмед, а на входната му врата бе поставена табела „Ваканция до края на месец август!“.
Сега са изплували данни, които са подействали като шок на разследващия екип в ОДМВР-Бургас относно действията на топ готвача и съдържател на заведението Деян Дичев през последните няколко дни от хода на полицейските действия.

Източник твърди, че всъщност на 14 и 15 август, когато Дичев отново се е появил в ДНА и е отключил заведението си, всъщност не е подменял части от интериора, а е демонтирал аудио и видеонаблюдение, съдържащо записи на разговори, провеждани в помещението от клиентите му.

Припомняме, че винарната в приземието на институцията на Министерството на отбраната през последната година и половина бе любимо място на съдии, адвокати, прокурори, следователи, нотариуси, частни съдебни изпълнители, политици, журналисти, както и на специфични криминални елементи.

И това не бе тайна за широката общественост. Уютното заведение бе предпочитано заради ниските цени, рибните специалитети, хубавите вина и най-вече удобството да се провеждат разговори с конфиденциален характер. Дали е извършван някакъв ремонт на 15 август или просто се е налагало да се прибере хард диска с информацията от компютъра, вероятно вече изясняват в полицията.

„Имаме основания да смятаме, че наемателят на помещението е събрал и държи компромати за част от елита на града, които ако предостави на разследването, ще „изгорят“ много хора, свързани с властта“, каза източник, запознат с течащите днес в ОДМВР-Бургас и в Съдебната палата разпити на основния свидетел на прокуратурата Деян Дичев.

При това положение старият приятел на Рагевски и очевидно негов съучастник в извършеното зловещо убийство и укриване на тялото на Юмер Мехмед става възлова фигура в мащабна мрежа за умишлени престъпления, корупция, рекет, а според данни от последните минути – и търговия със скъпи автомобили, на които са пренабивани номера на рамата и двигателя.

Най-любопитното за средностатистическия ни читател обаче ще е дали има напредък полицията по разплитането на мистерията с изчезналата на 29 октомври м.г. брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова и връзката на тази мистерия с „полковника“ на Рагевски – Деян Дичев.