Геноцид при Радевата диктатура: Бум на безработица, пандемията се вихри, фирмите фалират

Румен Радев

Едноличната диктатура на Румен Радев се превръща в същински геноцид срещу българския народ след само три месеца управление на назначение от него служебен кабинет. Сбирщайнът от пенсионери, ченгета с палати и 12 тоалетни, лекари с отнети права и двойни граждани в секретарското правителство на Радев не спира да твори скандал след скандал, и то напълно безнаказано. Защото прокуратурата, призвана да следи за спазване на законите в републиката, съвсем се предаде пред юмрука на кремълския агент и до момента не е стартирала нито едно разследване на купищата безпрецедентни закононарушения и афери.

Буламач екипът на Радев в МС първо извърши безобразна чистка по всички етажи на властта без оглед на каквито и да било административни норми, а често и в разрез със закона, за което има десетки съдебни дела на потърпевши, а за капак платиха стотици милиони левове обезщетения на уволнените от данъците на българите.

Назначиха един куп аферисти като подозрително близкия на финансовия министър Асен Василев шеф на НАП Румен Спецов със затънала в данъчни дългове фирма, както и уволнения след обвинение за източване на ДДС данъчен Борис Михайлов за шеф на фонд „Земеделие“.

После пък близката на Кирил Петков юристка от ДеБъ Лена Бориславова акостира на тлъст хонорар в ББР, а децата на премиера Стефан Янев с осъдената за шофиране с алкохол съпруга се оказаха на високи заплати в най-богатите държавни компании, назначени без конкурс.

Безогледното газене на законите продължи с разкритията за директно потъпкване на Конституцията от страна на двойния гражданин Кирил Петков, известен и с куп афери с държавни земи, както и назначилият го Румен Радев, който вместо да го уволни, продължава да го брани. Досущ като спипания си с дебел плик от митничар съветник Пламен Узунов.

Безобразията не подминаха и армията с безпрецедентното прикриване на причините за смъртта за пилота от ВВС Валентин Терзиев, за да не бъдат наказани близки на президента военни, които сложи на високи постове в последните години. Същото се случи и след трагедията със ст. лейтенент Тодор Манчев, притискан да поеме вина по инцидента в Чешнегирово, а после началниците му дори бяха издигнати от Румен Радев.

Половината от министрите на Радев лъснаха в крупни афери, а другите ги завъртяха покрай овластяването си и сринаха буквално за дни всички икономически сектори в страната, спирайки средствата за бизнеса и пускайки безконтролно високи цени на ток, парно и горива, от което шоково поскъпна всичко за дни, а фирмите фалират масово. Логично последва бум на безработицата, който тепърва ще се разразява в зимните месеци.

Не се посвениха да отрежат дори помощите за пенсионерите. В тотален хаос бе вкарано и здравеопазването и резултатът са препълнени само за две седмици болници, десетки жертви ежедневно и нов удар по бизнеса и цялото общество със задаващия се тотален локдаун.

Тоталната им некадърност лъсна опасно и в опазването на реда в страната и след развихрянето на престъпността с бум на показни и битови убийства, кражби и катастрофи, не закъсня и мощната мигранстка вълна, препълнила само за дни центровете за бежанци, които нахлуват необезпокоявани от МВР на Бойко Рашков От турската граница чак до столицата.

Върхът на всички скандали обаче е днешната заявка на буламач кабинета на Румен Радев, че България ще приема бежанци от Афганистан! Самозабравилият се юмручен диктатор няма никакво право да взима подобни решения чрез назначените еднолично от него министри. Нито един българин не е избирал тези хора и не им е делегирал права да решават бъдещото на страната и народа. Самият Румен Радев също няма такива права, защото му е гласувано доверие да има само представителни функции като президент, но не и управленски!

Единствените легитимни представители на суверена с подобни правомощия момента са депутатите в парламента и те имат право да решат дали България да приема мигранти, колко и кога, или не. Народните избраници са длъжни моментално да реагират и да спрат поредния опит на служебния кабинет на Румен Радев да разиграва народа, както опитаха с харченето на цели 2 млрд.лв. От бюджета, които поискаха да им се дадат безконтролно.

Депутатите могат да блокират със свое решението приемането на мигранти, докато въпросът не бъде разгледат в пленарната зала на най-висшата институция в републиката – парламента на България. Ако са верни на клетвите си да защитават интереса на народа, час по-скоро трябва да отрежат веднъж завинаги едновластието на Румен Радев и да върнат демокрацията. Иначе до един и без изключение се превръщат в негови съучастници по пътя към президентска диктатура.

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории