Скандална забрана шокира в община Павликени, дерат с до 1000 лева българите

докторска градина

Община Павликени забрани консумацията на алкохол на открити обществени места като паркове, улици, площади и територии за масово ползване от населението, пише borbabg.com.

Нарушителите ще получават административни наказания – глоби от 50 до 500 лв. При повторно нарушение санкциите скачат от 100 до 1000 лв.

Целта на ограничението е да се гарантира спокойствието и почивката на гражданите.

Това гласи отново действащата Наредба за опазване на обществения ред, териториите и елементите за обществено ползване, която бе атакувана от областния управител, но потвърдена от Върховния административен съд в София преди няколко дни. Разпоредбата влезе в сила от 21 август.

Община Павликени забранява и посещението на обществени сгради и учреждения като административни звена, детски заведения и такива с открит обществен достъп, в нетрезво състояние.

Домашните партита със силна музика пък могат да продължават само до 23:00 часа. Ремонтите дейности, които предизвикат шум, следва да бъдат преустановявани от 14:00 до 16:00 часа и да започват не по-рано от 7:00 часа.

Глоби ще има и за тези, които решат да влязат в шадравани, фонтани и други водни атракции. Наказуемо става и разместването на пейки, табелки и други елементи за обществено ползване.

Наредбата има за цел да остави в миналото и просията. Надяващите се на подаяние от преминаващите през обществените места ще бъдат санкциониани.

Новост е забраната за присъствие на каруци, трактори и други вид селскостопанска техника в централната градска част на Павликени. Агромашини не може да бъдат разполагани и в междублоковите пространства.

Ограждането на паркоместа също влиза в списъка на нарушения.

Община Павликени ще се бори с традицията да се складират дърва за огрев под тераси, междублокови пространства, тротоари и т.н.

Така от тук нататък всеки, отопляващ се с дърва, трябва да ги прибира в мазата или гаража.

От местната администрация дават възможност на жителите на общината да сигнализират, ако забележат нарушители на наредбата. Хората могат да информират за нередности на денонощния телефонен номер на кметството – 0 800 80 404, а анонимността им ще бъде гарантирана.

Изпълнението на Наредбата е поверено на Районното полицейско управление в Павликени, общинското звено „Инспекторат“ и други служители на кметската администрация.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории