Психиатър за Славчо и Тошко: Страдат от инфантилно опозиционно-предизвикателно разстройство

слави

Славчо и Тошко явно страдат от инфантилното Опозиционно-Предизвикателно разстройство на личността. По-точно принуждават обществото да страда от него посредством превъплъщаването на това разстройство в партия, наречена ИТН. Това пише в свой коментар във фейсбук психиатърът д-р Любомир Канов.

Ето какво още споделя д-р Канов:

Opposition Defiant Disorder, както е известен на запад този синдром, включва хронична агресия, чести изблици и тенденция да се спори, пренебрегване на исканията на другите (в случая суверена), прояви на неприемливо поведение, несъобразяване с другите, неудовлетвореност и неспособност да се справят с емоционалната си фрустрация, нежелание за кооперативно и съвместно поведение. Тропането с краче е една от честите и сравнително по-безобидни форми, които се наблюдават основно при децата.

При възрастните, разполагащи с партия, това се изявява като упорито изискване за непрестанни избори и настояване да бъдат винаги позиционирани като „опозиция“. Опозиция на всичко и всеки. Поведенческата терапия за такова разстройство е радикално изчегъртване на подобни партии и индивиди от обществено-политическата сцена и делегирането им в бутафорни телевизионни шоу програми с родителско предупреждение към децата да не ги гледат, защото лесно могат да развият въпросният синдром. Много е прилепчив.