Недялко Недялков сензационно: Радев ще мине през трупове за втори мандат. ГЕРБ ще нанесе удар

недялко

Отечеството ще се успокои и помири, когато Румен Радев излезе от политиката. Ако доскоро проклятието на България се казваше Ахмед Доган, Днес се казва Радев, президентът разединител.

Такава теза разви в ефира на телевизия СКАТ собственикът на агенция ПИК и вестник „Ретро“ Недялко Недялков.

Радев е системната грешка на прехода; илюстрацията, че левичарският популизъм може да посее нелечима зараза дори и в демократични общества, ако те са критично необразовани, лековерни, лишени от национален идеал и устойчиви ценности.

В момента президентът се превъплъщава все по органично в образа на лирическия субект от фолкхита „Пирамиди фараони – „Човека взе парите…. Положението при неговия служебен кабинет е „Куче влачи рейс, диря няма, хей”. Димките с видеозаписите и „полицейското насилие заглушават важните въпроси: Къде са парите, Радев? Какво се случи с двата милиарда, оставени в бюджета от Борисов? Как ги профукахте само за два месеца и половина? Къде са средствата, предвидени за строежа на „Хемус“, които Асен Василев усвои след замразяването на проекта? Защо няма пари за пенсии и за мярката 60 на 40 в полза на бизнеса? Защо цените на тока и основните храни галопират?

Българският народ още не се усеща, че е станал жертва на пладнешки грабеж, маскиран като „битка с корупцията на ГЕРБ“. Мафията на Прокопиев смени мафията на Пеевски – и в НАП, и в Комисията за финансов надзор, и в Българската банка за развитие.

Наивниците, които протестираха миналото лято, трябва да проумеят защо беше протеста им: за да си подсигури Радев втори мандат, да се спаси от прокурорско преследване за руската шпионска афера и за да може новият олигарх – Иво Прокопиев, да овладее финансовата система, подчерта Недялко Недялков.

Според издателя Румен Радев действа като професионален превратаджия, комуто би завидял и класикът в жанра Кимон Георгиев. След като взломи държавната машина, сега той се е активирал целево в две по-малки превратчета с тяснопартийна цел: иска главите на Корнелия Нинова в БСП и на Христо Иванов в „Демократична България“.

Конфликтът му с Нинова е публичен, тя ще осуетява всячески подкрепата на червените за кандидат президентската му кандидатура. Време е да я смени с послушна марионетка от тъй наречената „опозиция“ на „Позитано“ – типаж от сорта на Кирил Добрев или Калоян Паргов.

Ситуацията при “Демократична България“ е още по драматична, макар мотивите да са същите. Радев ще се мъчи да инсталира на върха модната икона на психодясното Кирил Петков вместо Христо Иванов и Атанас Атанасов, които държат коалицията да издигне собствен кандидат за “Дондуков” 2. Най вероятно Лозан Панов, чийто мандат във ВКС изтича.

На Радев обаче му трябва солидна партийна подкрепа, особено в контекста на това, че ДПС ще играят твърдо против него. Съмнително е, че може да разчита изцяло на БСП, съмнително е, че може да разчита изцяло и на “Има такъв народ“, където не е ясно доколко решенията са самостойни, а не продиктувани от боянските Сapan. Следователно остава му „Демократична България“, която не трябва да издига свой човек в полза на действащия президент.

Из социалните мрежи и профилите на ДеБъ инфлуенсъри вече се е отпушила имиджова атака срещу Христо Иванов, инспирирана от троловете на президента. Тезата е, че Христо Иванов бил министър на Борисов, имал комунистически произход, нямал трудов стаж…Все неща, които говорим от години, но които явно чак сега са вкарани в масова употреба заради интересите на Радев.

Алтернативата е „харизматичният” Киро, по известен като Харварда, а вече и като Канадеца. Веднъж се пошегувах, че това е плейбоят на всички берберянки в критическата, но може и да не е шега. Киро е особена порода, еманация на шарлатанията в българската политика. Един съвременен Хлестаков, мнимият ревизор на Гогол, възможен единствено в публична среда, проядена от корупция, страх и инфантилизъм.

Кирил Петков е персонификация на бизнес връзката Румен Радев – Иво Прокопиев с идейната подкрепа на американското посолство. Залогът явно е особено висок, тъй като Омертата си затваря очите пред очевидния факт, че, бидейки министър, Киро нарушава Конституцията. С какво ли е толкова важен за заговорниците, че са готови да заложат на карта държавността заради него? Времето ще покаже, и Конституционният съд.

Истината е, че Румен Радев ще мине през трупове, за да бъде преизбран през ноември. И това не е метафора. Ще мине през човешки трупове, през трупа на етническия и социален мир, през трупа на гражданското общество. Аферата “Грипен”, шпионският скандал и оглозганият до кокал държавен бюджет му тежат на лещите като воденичен камък. Той е не просто жаден за власт, той е гузен и знае какво го очаква, ако изгуби изборите и остане без имунитет. А не го очаква нищо по-добро от възмездието на закона, тъй като България все още е правова страна, въпреки отчаяните усилия на бившите ченгета и криптокомунистите от Радевата хунта да я превърнат в бананова република от Третия свят.

Все пак в България законите все още важат и има Конституция. Все пак прокурорът е на мястото си и аз съм убеден, че когато българският президент остане без имунитет, той наистина ще отговаря пред закона, заяви Недялко Недялков.

Румен Радев е хем припознат, хем е ничий. Той не може да разчита на твърд електорат. В това е слабостта му, той е пясъчен замък.

ГЕРБ изчаква датата за президентски избори и ще нанесе бърз, изпреварващ удар. Допускам, че там ще се случат интересни събития по линията на кандидатурата за президент. Допускам, че вече има едно печелившо име и ще се работи с елемента на изненадата.