Само в 7DniSofia.bg

Георги Марков взриви мрежата: Става много лошо за Радев. Ама много лошо!

xl_георги_марков_герб

НОВА ПРОГНОЗА: КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД НЯМА ДА ГЛЕДА ДЕЛОТО “ПЕТКОВ” ПРЕДИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ДА БЪДЕ ЗАМЕНЕНО С НОВО. ЗА ДА НЯМА КАКВО ДА ГЛЕДА, ИНАЧЕ ТРЯБВА ДА ОТМЕНИ УКАЗА ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ПЕТКОВ ЗА МИНИСТЪР И СТАВА МНОГО ЛОШО ЗА РАДЕВ. АМА МНОГО ЛОШО!

Жорж Ганчев е бил неизбираем, а Кирил Петков е бил неназначаем. Въобще този случай е неспасяем. Това следва от решение номер 2 на Конституционния съд от 1995 г., което съм подписал.
Според чл. 110 от основния закон министър може да бъде само български гражданин, който трябва да отговаря на условията за избиране на народен представител. Тоест, да няма и друго гражданство – чл.65, ал. 1 от Конституцията. Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено дейстеие – чл. 5, ал. 2.

Разпоредбата беше срещу покойния ми приятел проф. Чирков. Алекс имаше и германско гражданство. Имаше член и Царят да не може да стане президент, ама ни стана премиер. Имаше член и Луканов да не може да е президент, но бе ударен Пирински и той не можа да се кандидатира за държавен глава. Но стана председател на парламента.
Така че няма страшно, господин Петков ще си намери мястото.

Благодаря ви за огромния интерес към поста ми „Кирил Петков не е министър“.
P.S.: Изобщо много познавам. Още лани предрекох избори до дупка и познах, както на митинга пред НДК в 1991 г.

От фейсбук профила на бившият конституционен съдия и настоящ пророк на ГЕРБ