Куриоз: Мъж окоси пред блока си, съседите му повикаха полиция

a2cd32ee259c9d927bb2d240f69812e2

Млад мъж от Добрич реши да облагороди пространството около блока си като окоси тревата. Вместо да му благодарят обаче, съседите викат полиция, предава БТВ.

Иван Георгиев разказва за случилото се в социалните мрежи и историята му получава широк отзвук.

Мъжът дълго време е работил и живял в чужбина, казва, че „гледката въобще не е била приятна“ и затова е решил да направи пространството по-приятно за преминаващите.

„Беше ужасно мръсно, тревата беше на метър и нещо“, споделя Иван.

Повикал свой приятел и двамата почистили междублоковото пространство. По думите му приключили в 14:10 ч., но дошла полиция по сигнал за вдигане на шум от косачката.

Разказва, че полицаите също били учудени, защото можело по това време да се случва нещо по-сериозно, където те да са необходими като присъствие.

„Стана ми смешно. За постъпката, за която са подали сигнала, не смятам, че е редно“, казва Иван, според когото не са направили голямо нарушение с приятеля му, след като са вдигали шум само 10 минути след 2 следобед, предвид че това е било единственото време, когато на мястото е имало сянка в тези горещини.

Иван казва, че има подозрения кой е подал сигнала, но не иска да сподели. Категоричен е, че занапред ще продължи с облагородяването на обществените пространства около блока си „независимо от отношението на съседите му“ и не смята, че трябва постоянно да се чака общината да свърши всичко, тъй като „имаме малки неща, които можем ние да помогнем“.