ДПС разкри мазния котарак Прокопиев: Готвеше афера за половин милиард с харвардците

7 Dni Sofia17.08.2021
йордан цонев

За пръв път в новата история на България ДПС напуска КСНС. Причините са 2. Президентът трябва да свиква съвет на всеки 3 месеца. Похвално е, че след година и половина свика съвет с първа точка бюджета. Все пак това е работа на комисия, не на КСНС. Това заяви Йордан Цонев от ДПС в ефира на bTV по повод скандалите на вчерашния Консултативен съвет при президента.

И втората тема президентът е поискал присъствието на министър, за когото има съмнения, че има чуждо гражданство. Нашият председател е попитал защо, а президентът е реагирал: Вие откъде знаете, че той е с двойно гражданство. На това нашият председател е казал от медиите. След като Кирил Петков е дошъл г-н Карадайъ е попитал за гражданството му, а президентът е реагирал: Това е въпрос извън дневния ред. В такъв случай бюджетът не е ли извън дневния ред. Г-н Карадайъ е станал и си е тръгнал“, разказа Цонев.

По думите на Цонев Кирил Петков е останал на КСНС. „До колкото знам не се е приело решение за бюджета. Останалите са били на мнение, че мястото за обсъждане на бюджета е НС.

Цонев коментира и действията на президента: Ние никога не сме му имали доверие, за да го гласуваме. Става въпрос за Конституция. Трябва да му припомним, че върховенството на закона е свързано със спазване на Конституцията.

Актът на отказ на гражданство е когато държавата, на която си казал, че не искаш да си гражданин, ти каже, че не си неин гражданин. Редно беше до решението на КС той (Кирил Петков – бел. Ред.) да напусне поста, за да няма съмнения в легитимността на целия кабинет. Тази мантра, че е нарушил нечии интереси, ами не, драги, не си нарушил нищо, защото нищо не си свършил.“, каза още той.

Не подлагам на съмнения знанията на харвардските възпитаници. Подлагам на съмнения начинът, по който са рекламирани – че само това е достатъчно, за да си министър от една министерската тройка, която обикаля от студио в студио, за да се рекламират.

През 20-та година в началото на пандемичната криза Прокопиев анонсира в една своя статия, че всички български граждани трябва да бъдат тествани с бързи тестове, които се оказа, че дават много грешни резултати. Това щеше да струва половин милиард лева на България, а тестовете щяха да бъдат внесени от онези хора от тройката . Такъв опит бе направен в Испания и после хвърчаха министерски глави.“, даде за пример той.

По думите му трябва да се извади на светло задкулисието на Прокопиев под светлината на прожекторите. Във всички кабинети то има министри без да е печелило избори. Те вече 25 години плениха държавата със задкулисието си. Затова аз го нарекох „Мазният котарак, който наднича“, каза Цонев.