Геолог направи плашещо разкритие! Земетресения ще разлюлеят България през септември

земетресение

Има една група сеизмолози в Гърция, които правят много добри прогнози за предстоящи земетресения, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия геологът проф. Рангел Гюров.

Коментарът му бе по повод силното земетресение, което разлюля гръцкият остров Кос и части от Турция.

Според експертите нов трус от 6 по Рихтер очаква острова Кос. Проф. Гюров напомни, че гръцките, турските и румънските сеизмолози имат вече изключително добри софтуери и благодарение на тях наистина може до известна степен да се предсказват земетресения.

Повишена сеизмична активност може да има в България около 4 – 6 септември и между 14 и 18 септември. Тези изводи са в следствие на взаимоотношението Земя – Луна-Слънце. Проф. Гюров поясни, че всичко е прогноза и не трябва да се паникьосват по никакъв начин хората. По думите му, ако все пак има земетресения у нас, те ще са във Велинград и Гоце Делчев.

Трусовете все пак няма да са повече от 4 по Рихтер. „Гърция потъва и фокусът на това потъване е остров Кипър. Тази година гръцките сеизмолози потвърдиха и се появиха статии. Потъват със сантиметри на година. Това е сериозен процес“, разкри още проф. Рангел Гюров.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории