Само в 7DniSofia.bg

Афера за милиони с Домусчиев и в Украйна! Искат му 3 млн. евро глоба

7 Dni Sofia24.07.2017
кирил домусчиев

Украйна видя измама в  българските фериботни кораби „Героите на Одеса“ и „Героите на Севастопол“, които се оперират от БМФ на Кирил Домусчев.

Украинските власти имат проблем с таксуването на двата кораба в пристанище Черноморск (бивше Иличовск). Базирайки се на заключение на Научно-изследователския проектно-конструкторски институт на морския флот на Украйна“ (УкрНДИМФ), комисия на Министерството на инфраструктурата в Киев (МИУ) решава, че двата наши фериботни кораба трябва да бъдат пререгистрирани от по-ниската категория „Б“ в по-високата „А“, в резултат на което да скочат и портовите такси, които плащат.

Аргументът на украинците е, че двата ферибота не извършват пътнически превози, както иначе е обяснено от българска страна.

В резултат на това Василий Зубков от фирмата „Пласке“, агентираща двата наши кораба в Черноморск, обяснил в писмо до консулството ни в Одеса, че ако България не представи необходимите доказателства, Украйна официално ще изиска от оператора на корабите – Параходство „Български морски флот“ (БМФ), 3 млн. долара за покриване на разликата между пристанищните такси за двете категории кораби от 2015 г. досега!

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.