Александър Иванов: Два месеца алармираме за мигрантската вълна, служебният кабинет я проспа

александър иванов

Преди няколко седмици с колегите Христо Гаджев и Маноил Манев посетихме тези места за настаняване на мигранти с надеждата, че ще насочим вниманието на служебния кабинет в тази посока. Министър Бойко Рашков обаче се интересуваше повече от привикването на детски учителки на разпит отколкото от сигурността на българската граница. Мигрантската вълна е факт и единствено от ГЕРБ алармираме вече два месеца за този проблем. Това припомни депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

Останалите политически сили мълчаха, а служебният кабинет проспа случващото се. За съжаление проблемът ще се задълбочава и трябват спешни мерки за неговото решаване. Топката е в полето на президента Радев и служебното му правителство като ние очакваме техните решения, посочва още Иванов.

Всички центрове за временно настаняване на нелегални мигранти – в Любимец, Пъстрогор и Бусманци са препълнени, стана ясно днес. И в трите лагера са настанени над 650 души, при капацитет не повече от 350 места. Бежанците са от различни държави – Афганистан, Ирак, Иран, Сирия, кюрди, палестинци. Сред тях има и жени и непълнолетни деца.