Юмер гръмнат в главата с един куршум и нарязан в банята

838e5844b4c0f9a76be33913a68eb468

Изключително професионална и хладнокръвна екзекуция на Юмер Мехмед, на която е способен само професионалист, е извършена в апартамент на шестия, последен, етаж, на бл. 33 в жк „Зорница“.

Юмер се е качил доброволно в белия мерцедес на своя дългогодишен „благодетел и работодател“ – Станимир Рагевски, около 15 ч. Уговорката е била, че ще отидат в новото жилище, което си е купил Рагевски в бл. 33, за да се види какъв ремонт трябва да му се направи, а и да си изчистят финансовите сметки, за което е претендирал Юмер. Изяснено дотук е, че момчето е искало 20 хил. лв. като „обезщетение“ затова, че се е наложило да влезе в ареста преди 2 г. по обвинение, че е извършило палежи на 2 катафалки, поръчани му именно от Рагевски. Претенцията била още от излизането му от софийския арест и започнала да става настоятелна през последния месец, когато той вече работел официално в строителна бригада, съобщава Флагман.

В апартамента в блок 33, намиращ се точно срещу бл. 47, се оказал друг техен добре познат – готвачът Деян Дичев. Установено е, че Юмер е застрелян с един куршум от пистолет в гръб, като куршумът пробива черепа му. След това тялото е завлечено в банята, където е нарязано прецизно с електрически нож, който се използва от професионалните касапи за транжиране на мръвки от едри животни. Острието е било толкова остро, а действията толкова точни, че срезовете по краката и ръцете са извършени брилянтно – като подготовка за кулинарен продукт. Главата също е отрязана прецизно с ножа.

Предстои да се изясни кой е натиснал спусъка на пистолета и дали освен готвача, който не е особено як физически, би имал самообладанието и да стреля с пистолета. По непотвърдена засега информация се търси още един съучастник.