Терор: Трима подивели цигани пребиха мъж в центъра на Шумен посред бял ден

Цигани

Двама братя и техен братовчед пребиха 37-годишен мъж в центъра на Шумен, на бул. „Славянски“, до сградата на областна администрация, посред бял ден. След побоя с ръце и ритници жертвата е с фрактура на дясно рамо и множество натъртвания. Трима роми от град Велики Преслав са задържани в ареста, единият след употреба на кокаин, съобщават от ОДМВР Шумен, цитирани от trud.bg

Грозната вакханалия се разиграла към 10:15 часа във вторник, когато в района имало много хора, но никой не спрял агресивната група и тя изчезнала. На мястото е извикана полиция и са разпитани свидетели.

Мъжът, който попаднал на мушката на биячите, вървял с кучето си. Малко преди бруталното нападение един от групата роми ударил животното с пръчка, стопанинът го защитил и се предполага, че това е предизвикало биячите.

Пострадалият, както и другите разказали, че нападателите – от ромски произход, вървели по главната улица и търсели конфликт с хората. Нападнатият 37-годишен не ги познавал. Нахвърлили му се изведнъж и без причина, пише местният сайт Шум.бг.

Полицаи предприели незабавни действия за откриване на избягалите извършители. В същия ден вечерта, около 23:50 часа на ул. „Стефан Караджа“ във Велики Преслав полицейски служители спрели „Мерцедес МЛ 280“ със софийска регистрация.

Зад волана бил 25-годишен мъж, а проверката с тест за наркотици била положителна на кокаин. Водачът дал кръвна проба за анализ и бил конвоиран до полицейския арест в Шумен заради причинената средна телесна повреда.

За срок до 24 часа са задържани и неговият 17-годишен брат и 32-годишният им братовчед от Велики Преслав. Работата по образуваното досъдебно производство за телесна повреда продължава под надзор на районната прокуратура в Шумен.

Хулиганските изстъпления масово са дело на нашенци, завърнали се от чужбина, които ползват ваканцията у нас за шумни сватбени тържества, алармират шуменци в социалните мрежи. Гастарбайтерите са с автомобили с чужди регистрационни номера и често препускат с несъобразена скорост, застрашавайки останалите участници в движението.

От полицията съобщават, че ще бъдат пренасочени екипи на пътна и охранителна полиция в централната част на Шумен и на местата, където има възможност за преминаване с по-висока от максимално разрешената скорост.