Д-р Калъчев със сензационна новина за 1 млн. българи и К-19 саботаж

Коронавирус

„Не е направено представително проучване за имунния статус на населението, а ние с колеги от страната направихме случайна лабораторна извадка, но тя не е представителна. Тогава данните показаха, че 39 на сто средно от българите, че са се срещали с вируса“, посочи д-р Недялко Калъчев, собственик на голяма верига лаборатории.

„По досега събраните данни на Министерство на здравеопазването (МЗ) за преболедувалите, хората с тестове за антитела са 610 000, и то през ЕГН локализирани, но за жалост не се разбира колко от тези хора са и ваксинирани, тоест антителата са вследствие не на болест, а на ваксината. И това са общо данните от началото на пандемията.

Според мен необхванатите от никоя статистика до момента и заразени и преболедували хора са около един милион у нас“, заяви д-р Недялко Калъчев, цитиран от БНР.

„Но пък стана ясно, че НЗОК има данни за здравния регион на лицата, но пък тази информация не достига до МЗ и съответно тези 610 хиляди души обхванати сега от системата за събиране на данни, те нямат здравен регион, защото щяха да са интересни регионалните различия. И защо МЗ няма достъп до тези данни – на някой сякаш му е изгоден хаосът? Да направи саботаж все едно…“, заяви още д-р Калъчев.

„За жалост Европейската комисия не одобри впоследствие хората с антитела да имат сертификат за придвижване. Това беше премахнато от Европейската комисия при обсъждането. А иначе анитителата спадат с времето, но може да продължат и след 8-мия месец“, каза още д-р Калъчев.