Ивайло Цветков: ИТН си играят на политика, рухна митът за джедаите на протеста

ивайло нойзи

„Има такъв народ“ (ИТН) са хора, които си играят на политика. Това всъщност е посмодерен разпад на формата. Любопитно е, че провъзгласените джедаи на протеста се разделиха. Това коментира пред БТВ Ивайло Цветков – Нойзи. Журналистът остава скептичен за възможността за съставяне на кабинет на ИТН.

„ИТН нямат електорално основание да се държат по този начин. И от тук се поражда един култорологичен проблем. Проблемът е, че няма основание да играеш сам, когато си спечелим мача едва-едва с дузпи“, заяви той.

Ивайло Цветков обясни, че Слави Трифонов поставя партиите, с които преговаря, в позиция на избора на Хобсън – безалтеративна ситуация, при която изборът е да приемеш или отвхрълиш направеното предложение.

Нойзи вижда и друг проблем след вчерашните събития и участието на Петър Илиев по NOVA. Той отбеляза, че Слави Трифонов е нарекъл евентуалните си бъдещи партньори „играчи от статуквото“.

„Това затваря вратите“, смята журналистът.

„Тази липса на гъвкавост според мен е напълно нарочна“, отбеляза още той по повод откъзът на Трифонов и ИТН да оттеглят кандидатурата на Петър Илиев като министър на вътрешните работи.

Ивайло Цветков обобщи, че от създалата се ситуация печели ГЕРБ, а ДПС отново се показва като най-опитната партия.