Ани Цолова в потрес от Петър Илиев: Усещах острието на ножа

ани цолова

Ани Цолова е потресена от интервюто с кандидат- вицепремиера на ИТН Петър Илиев.

Журналистката направи свой прочит на ситуацията на стената си във фейсбук, вижте:

Едва сега изгледах интервюто с проекто-вицепремиера Петър Илиев.

Нямам спомен да съм слушала (или вземала) тв интервю, в което събеседникът в студиото да използва толкова пъти местоимението АЗ. Така се обяснява лесно и самосравнението с Картаген.

(Аз съм кален в битки, аз съм професионалист (казано няколко пъти), аз имам постижения, аз съм завършил с пълно отличие, аз съм първенец на випуска, аз съм завършил с шес нула нула (произнасянето на думите е запазено), аз съм един от любимите преподаватели в СУ, аз….)

Прави впечатление, че Петър Илиев говори за себе си и в трето лице.

Ленив и изяждащ звуците говор, който показва неуважение към публиката. Неуважението, ще кажете, е най-малкото. Не, нека да започнем от уважението към мнението на хора, които не ръкопляскат, когато светне бутона Applause.

Липсваше дори и опит за овладяване на вербалната и особено невербалната агресия, която крещеше от екрана.

Кандидатът за власт заяви, че „прадедите му са водили атака на нож“. Докато гледах интервюто, усещах острието на ножа твърде близо. И не, не ми е смешно.

Ако целта на сценаристите (нямам предвид сценаристите на Шоуто на Слави) е ГЕРБ да изглежда приемливо, целта започва да се постига. Не съм сигурна, че това е била целта. Но и така им се получава.

ПП. Петър Илиев не отговори конкретно на нито един от въпросите. Въпросите за Барбадос (никой не говори, че Барбадос е данъчен рай, а място, където е възможно човек да има скрита и фасадна собственост) и за съмненията за плагиатство продължават да стоят.