Арестуваха крупен бизнесмен за изчезването на човек на Очите

capture-20210809-144947

ОД на МВР-Бургас проведе брилянтна операция по задържането на човек, който би трябвало да има перфектна представа за мащабите и опасността на дейностите, с които се занимава от много години, предаде „Флагман“.

В 12:40 часа от офис на третия етаж в нова жилищна кооперация на ул.“Александър Стамболийски“ 24 бе изведен 55-годишният Станимир Рагевски – известна фигура за брокерите на недвижими имоти и като цяло в бранша, свързан със строителство на курортни комплекси, офиси и жилищни сгради.

Той, еднолично и с други лица, притежава много апетитни недвижими имоти в центъра на града, придобити през годините чрез различни сделки.

Станимир Рагевски е човекът, за когото приятелката на изчезналия в сряда Юмер Мехмед е чувала. Това е същият човек, за когото знае и най-близкият партньор на Юмер – Николай Василев, за когото ви съобщихме по-рано.
По данни, събирани от събота вечерта до сега, излиза, че Юмер Мехмед от около месец е водил разговори именно със Станимир Рагевски. Ставало дума за обект на ул. “Константин Фотинов“ – партер и складови помещения в луксозна сграда, които се нуждаели от реконструкция.

Юмер и Станимир са се срещали на няколко пъти. Майсторът е ходел до обекта, за да го огледа и оцени. Николай Василев заяви днес преди обед, че партньорът му получавал непрекъснати обаждания от различни възложители, защото бил много добър като изпълнител.

Преди да се организира арестът на Рагевски криминалисти са били сигурни, че именно той е пристигнал в 15:01 часа, на 4 август, на паркинга зад хранителния магазин на ул.“Иван Богоров“ 42.

По време на задържането му на ул.“Александър Стамболийски“ 24 бе видян паркиран бял Мерцедес Е класа, стар и в окаяно състояние, за който се смята, че е свързан с отвличането на Юмер.

Това в никакъв случай не е луксозната лимузина – патладжанен Мерцедес CLS с повтарящи четири еднакви цифри, която обикновено Рагевски спира около Първо РУ Бургас по начин, по който на него му харесва.

Белезниците обаче в този момент не означават нищо друго освен подозрения за участието на Рагевски в престъпление. Може да се окаже, че идвайки стара кола той е отвел Юмер до някакъв обект или да си поговорят за бъдещата сделка между тях – за полагане на определен труд. Отвличането и последвала смърт от него се доказва изключително трудно и в много редки случаи.

Едно е сигурно досега – че Юмер е казвал на близките си следното: „След срещата ми със Станимир ще си уредя финансовите проблеми“.

С този арест, поне към настоящия момент, отпада версията за забъркани лица от ъндърграунда, подчинени на Димитър Желязков-Митьо Очите. Съществуваше възможност, че по време на престоя от една година и половина в ареста по обвинения в палежи и членство в ОПГ-то на Очите са възникнали спречквания между отделните членове, заради което Юмер може да е виновен.

Вярно е, че при старта на масовите арести от групата през 2018 година, първоначално Юмер оказа съдействие на органите на МВР, но после се отметна и в специализираната прокуратура, пред Сцесъда заяви, че събраната информация от него е била под натиск.

Той получи обвинения за палежи и престоя зад решетките заедно с други членове на ОПГ-то допреди 7 месеца, когато бе пуснат с леката мярка „подписка“.

Факт е, че самият водач Димитър Желязков, прибирайки се у дома, макар и под домашен арест отпреди две седмици има възможност да разчиства сметки с хора, които не са били точни в най-тежкия период от живота му – след кървавата вендета в ресторант Фор ю през 2017 година.

„Митьо нямаше нищо против Юмер и едва ли е заинтересован от толкова тежко наказание“, каза близък приятел на Юмер.