Само в 7DniSofia.bg

Трагедия: Един от загиналите лесничеи днес трябвало да се сгоди

capture-20210805-110659

Загиналият в пожара край Сандански 34-годишен горски служител Антон Гръбчев е трябвало днес да даде годежен пръстен на приятелката си и да й предложи брак. Това стана ясно от думите на брат му – Иван Гръбчев в ефира на Би Ти Ви.

Той ще търси възмездие по съдебен път, за да има възмездие за загиналия член на семейството, за да може да няма повече такива трагедии.

Иван Гръбчев заяви, че горските не са били обучени, за да са в пожара, както и че не са имали оборудване. Той добави, че се надява пострадалият да се оправи и да разкаже какво е станало.

От „Пирогов“ потвърдиха, че той е с 24% изгаряния, като 5% са дълбоки, но е в стабилно общо състояние.

Братът на загиналия горски служител сподели, че се е чул с Антон малко преди да отидат на мястото на пожара.

Той поясни, че звеното на горските в Петрич е било повече надзорна група, отколкото да действат при пожари, но не знае защо са се озовали в огнената стихия.

„Майка ми още чака той да се прибере, всички сме в шок“, добави Гръбчев.

Всички сме в шок. Майка ми е в шок, още не може да повярва, мисли, че брат ми ще се върне. Преди години брат ми, когато беше малък, на 3-годишна възраст, изгоря с вода целия. Без операции, по чудо се спаси тогава, не му даваха шанс. Беше толкова изплашен по принцип от тези работи, не знам как се е случило, спомня си опечаленият брат.