Новият шеф на БНР се казва Милен Митев

123548337_10158236248094094_5960317696478714165_n

Новият директор на Българското национално радио се казва Милен Митев, научи Lupa.bg от свой човек в Съвета за електронни медии.

В момента Митев е административен директор на БНР, а от утре в 15 ч., когато СЕМ ще го избере за временно изпълняващ длъжността, ще управлява 50 млн. бюджет на националното радио.

Според тяхната информация синдикатите натискали именно той да поеме поста, за който спрягаха имената на Силвия Великова и Петър Волгин, които обаче отказаха тази чест.

За съжаление това едва ли е най-удачният избор, тъй като се оказа, че Милен Митев е… следствен!

В момента бъдещият и.д. шеф на БНР е даден на прокуратурата по делото за неправомерните договори за доставка на ток със задни дати, без да е имал правомощия и ангажименти да ги подписва.

Скандалът гръмна миналото лято, интересното е, че по онова време Милен Митев не е бил щатен служител на радиото, а е заемал длъжността главен секретар на БТА. Въпреки това парафирал документите като административен директор на БНР…

Затова сега Милен Митев е разследван за подпис под документи с невярно съдържание по сигнал, подаден до прокуратурата.

Нашият информатор в СЕМ припомни също, че по времето на бившия генерален директор на БНР Александър Велев Милен Митев е бил директор на правната дирекция.

Самият Велев проплака в СЕМ, че „неговият юрист” (Милен Митев) бил освободен от длъжност, след като конкурсът за шеф на радиото бе спечелен от Светослав Костов.

Любопитен момент от биографията му е и фактът, че Милен Митев е известен с близките си контакти с адвокатската кантора, обслужваща Нико Тупарев.

ВИЗИТКА:

Роден на 4 март 1984 година. Завършва специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Започва работа в БНР през 2009 година като юрисконсулт.

Притежава опит в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми. От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия.

В периода август 2018 година – юли 2019 година изпълнява длъжността директор на Дирекция „Правна и човешки ресурси“ на Българското национално радио. От септември 2019 до март 2020 година работи в Българската телеграфна агенция, първо, като главен юрисконсулт, а след това и като главен секретар. От 1 април 2020 година е директор на Административна дирекция на БНР.