Нидал Алгафари: ИТН и ДБ се оплетоха в дебрите на лъжата

nidal

Много ми е трудно да вляза в дебрите на лъжата – от едната страна казват едно, от другата-друго. Някой със сигурност лъже, но кой-не знаем. ДБ със сигурност са прави за себе си, че за да дадат подкрепа, трябва да знаят как ИТН Ще правят нещата, с кой, да имат гаранции за това какво ще бъде свършено. А не да подкрепят ИТН, които утре да се прегърнат с ГЕРБ, ДПС или някой друг, а самите ДБ да се озоват в ролята на излъганите овчарчета. Това заявява политическият пиар Нидал Алгафари пред „Марица“ Коментарът му е часове преди днешните срещи на ИТН с партиите, от които очакват евентуална подкрепа за проектокабинета им-ИБНИ, ДеБъ и БСП.

„Според мен това е основното им опасение. Има напрежение у хората, гласували за „Демократична България“, че ще подкрепят хората на Слави Съществува изключителна неприязън между тях не само на ниво лидери. Електоратът на Слави е много различен от този на Христо Иванов и има напрежение между тях“, отбелязва още той.

На въпрос кой реди кабинета на ИТН-Трифонов, Радев или ДПС той отговаря: „Не мога да кажа кой от тях го реди, но със сигурност усещаме, че има някъде напрежение. Не оттеглянето на личността Николай Василев като кандидат-премиер ме притеснява, а оттеглянето на политиката, която щеше да води той. Cera HobИЯT Kaндидат-премиер предлага много по-различна политика от тази, която Василев щеше да прокарва

По-скоро има някакво напрежение, лобита, ако приемем, че има политика. Защото другият, по страшен вариант, е просто да има разнобой в съзнанието на лидера на ИТН Слави Трифонов днес да иска да е десен, утре да иска да е малко по ляв или пък още по-десен. Ето това вече ще е притеснително.

Пиар експертът коментира и въпроса дали
кандидат-премиера Пламен Николов може да бъде обединяваща политическа фигура „С първото си участие в „Панорама“ показа, че не е подготвен, изключително притеснен е именно защото не той ще взема решенията. На пресконференцията на г-н Трифонов пред неговия служител Тошко Йорданов стана ясно, че именно Трифонов ще взема решенията, той ще командва, но зад кулисите управлението ще се решава в неговия кабинет… Той Тошко, Филип и още двама-трима души ще решават всички въпроси. Така че какви ще бъдат марионетките като министри, няма никакво значение“