Как загина Хамстера? Издъхнал е 15 мин. преди да го достигнат спасителите

capture-20210802-110425

Антон Петров, когото преди 12 години полицаите от ГДБОП кръстиха Хамстера, издъхнал 15 мин. след като спасителите му стигнали до джипа му в дълбоката пропаст, пише струма.бг.

Припомняме, че той загина при екстремно офроуд състезание на 1885 м надморска височина, а тримата спътници в шофирания от А. Петров джип са оцелели по чудо. Те са настанени в „Пирогов”, двама от тях са с извадени рамене и охлузни рани, третият е само с охлузвания.

За инцидента е подаден сигнал на тел. 112 в 21,45 ч. в събота. Последвала нощната спасителна акция, но Хамстера е издъхнал 15 мин. след като спасителите стигнали до джипа му в дълбоката пропаст.
Говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил Мариана Сиракова коментира нещастния инцидент.

“Образувано е досъдебно производство. Свидетел е дал показания, че е имало офроуд състезание в планината не по коларски път, а по някаква пътека. Преди да падне в пропастта, Антон Петров е успял само да извика на спътниците си “дръжте се”. По случая се води разследване. Ще има повече информация след аутопсията“, каза тя.

От моргата в Кюстендил, където е закарано тялото на Хамстера, съобщиха, че аутопсията ще бъде извършена днес /понеделник/.

От ПСС – София дежурният по време на инцидента заявиха, че сигналът в ПСС – Благоевград е подаден от мъж около 20,30 ч., който е твърдял, че се е движил доста време пеша, за да намери обхват на телефона да съобщи, че има пострадал мъж, който е в безсъзнание.

„Колегите от “Картала” тръгват веднага и с автомобил стигат до някъде, после пътят става непроходим за автомобили и тръгват пеша. В спасителната акция участват и колеги от Благоевград. Общо 10 души излизат да търсят пострадалия, който е бил на голяма надморска височина, някъде около хижа “Македания”, казаха от ПСС – София.

Около 22 ч. спасителите пристигат на мястото. Слизат в пропастта и вадят пострадалия мъж. Правят реанимационни действия, за да спасят живота му, но той почива след 15 минути. По думите на колегите от Благоевград пътят, по който са се движели джиповете, не е коларски път,а стръмна пътека, по която имало камъни с 40 см обиколка.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории