Извънредни новини около смъртта на 31-г. ст. лейтенант Тодор Манчев

218254292_4191563700924275_8324145259758256592_n

Досъдебното производство за смъртта на младия офицер Тодор Манчев е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура (ВКС) и Военно-апелативна прокуратура. Това съобщиха магистратите.

По-рано днес се появиха документи, свързани с трагедията с офицера, участвал в нахлуването на US военни в цех в Чешнегирово, от които изплува въпроса „Самоубил ли се е под натиск или е убит 31-годишният ст. лейтенант Тодор Манчев?!“.

„Във връзка с появили се публикации в медиите по повод смъртта на млад офицер от Военна полиция-Пловдив във Военноокръжна прокуратура-Сливен е образувано досъдебно производство и веднага е направен оглед на място от военен следовател.

Внезапно възникналият трагичен случай налага своевременно изясняване на множество обстоятелства, както на мястото на местопроизшествието, така и в местоработата на починалия.

С оглед на това, както и на повишения обществен интерес, досъдебното производство бе взето на специален надзор от Военно-апелативна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.

По досъдебното производство се извършват всички необходими действия по разследването.

Досега след проведените първоначални огледи са назначени съдебномедицинска, 2 съдебнохимически, съдебнобалистична и съдебнотехническа експертизи. Събират се писмени доказателства и са планирани в интензивен ред разпити на свидетели, имащи отношение към предмета на доказване“, поясняват от прокуратурата.