Само в 7DniSofia.bg

Какво се крие зад кошмарния миграционен натиск? Обвинява ли Рашков президента Радев?

бойко рашков

Последните дни миграционният натиск от Гърция към България се е увеличил над 12 пъти. Значително завишение на мигранти се наблюдава и на българо-турската граница. А бежанският център в Любимец прелива.

Ситуацията е драматична, а граничните власти едва удържат прилива на бежанци.

Скандалният вътрешен министър Бойко Рашков най-накрая установи, че проблемът е сериозен. Седмици наред Рашков настървено обвинява за всичко, което се случва в държавата, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Как обаче да обясним отровните стрели на Рашков към Борисов, когато президентът Радев се срещна с държавния глава на Гърция на 8 юли, когато бе домакин на инициативата „Три морета“ в София.

Явно купешките приказки на Радев с политиците от Гърция не са дали резултат, защото миграционният натиск от южната ни съседка е скочил главоломно. Означава ли това, че Рашков индиректно обвинява патрона си Радев в държавна измяна?

Или отново ще загуби разсъдъка си и ще плещи глупости срещу Борисов, който явно му е виновен за всичко?

Истината обаче е една и тя е, че по времето на премиерските си мандати Борисов изгради отлично взаимоотношения с президента на Турция Ердоган и високопоставените политици на Гърция, което спомогна за превръщането на България в оазис, защитен от бежански вълни и натиск.

БЛИЦ


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории