Биков: Хората предпочитат Олимпиадата пред представлението в парламента

Тома Биков

Хората предпочитат Олимпиадата пред представлението в парламента, така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира предложението на Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме“ днешният парламентарен ден да се предава изцяло по БНТ 1. Биков поясни, че това ще лиши феновете на спорта и Олимпийските игри да наблюдават надпреварата в Токио, а БНТ ще плаща неустойки по договорите си за пряко излъчване. В тази връзка депутатът от ГЕРБ поиска заседанието в парламента да се излъчи по БНТ 2.

С 57 гласа „за“ народните представители подкрепиха предложението на Арман Бабикян за излъчване на дебатите им по БНТ 1. Въпреки това, председателят на парламента Ива Митева си измисли несъществуващо предложение в зала и се опита да рекламира вътрешния министър Бойко Рашков в национален ефир като подложи на гласуване изслушването на МВР шефа за мигрантския натиск да се излъчва по БНТ 1, а парламентарният контрол да тече по БНТ 2.

След бурна реакция в зала и протест, Бойко Рашков не успя да измести Олимпиадата от малкия екран. Ива Митева отмени гласуването, а депутатите единодушно се солидаризираха с колегата си Тома Биков и приеха дебатите им да се излъчват изцяло по БНТ 2.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории