Милена Дамянова: Министър Денков, спите ли? Къде сте, когато учители са привиквани като престъпници?

FB_IMG_1627570717076

Министър Денков, спите ли? Стига ли до Вас крясъкът на изумлението на учителите и директорите от репресията, в която са вкарани? Разбрахте ли, че не законът, а страхът пуснахте в училищата и детските градини, в семействата на стотици преподаватели? Помислихте ли поне за секунда, че е необходимо да защитите системата от самозабравилите се? Къде сте, когато учители са привиквани като престъпници? Какво правите, когато се забранява мисленето, когато ги съветват да се „потопят“, за да не стигнат до тях? Удобно ли Ви е, когато участвате в процеса на преследване, заклеймяване и омаскаряване? Къде оставихте себе си?

Да, и аз чувам, че проф. Денков не е Онзи, който познавахме, а е непознатият реваншист, устремен към власт и с желание да изчегъртва. Но не искам да го вярвам! Затова Ви питам дали чувате? Разбирате ли? Осъзнавате ли?

Изборите отминават, последиците остават и са страшни за една крехка демокрация като нашата. Затова спрете този тормоз над учители и не ставайте съучастник в извращение, което ще зачеркне всичко, което сте създали до момента!

Vivant professores!