НОВ СКАНДАЛ: Антиваксърите на Слави Трифонов с менте новини за пандемията насред парламента

Тошко Йорданов 1

Антиваксърите от парламентарната група на Слави Трифонов продължават да всяват паника с менти новини и непроверени факти за пандемията насред Народното събрание.

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов предупреди, че ваксините срещу коронавируса са опасни и водят до инсулти. По време на изслушване на здравния министър Стойчо Кацаров, който също беше сред враговете на имунизацията, преди да влезе в Министерския съвет, Йорданов предложи да му даде списък с болните от инсулт след ваксина. „Ще ви ги дам, нямате никакъв проблем, ще ви ги докарам на крака болните“, заяви Йорданов в пленарната зала.

Той попита Кацаров колко от прекаралите COVID-19 са повторили вируса. Служебният здравен министър обясни, че е против задължителната ваксинация.

Като антиваксър мигом се прояви и Андрей Чорбанов, който преди това месеци наред облъчваше с тезите си народа, включително в телевизията на Трифонов, а сега ползва трибуната на НС.

„Явно е, че ваксините не работят толкова добре. Тогава защо дисциплинирани нации като Великобритания са в червената зона. Ние бидейки последни сме в зелено. Казват, че ни остават 40 дни преди рязък скок на новозаразените, ами предпочитам тези 40 дни пред 1 година локдаун“, заяви депутатът от ИТН Чорбанов, който в предходния парламент оглави комисията по здравеопазване.

Според Кацаров въпросът за ваксинацията и високата заболеваемост бил резонен и вероятно една от причините, че ваксината не предпазва достатъчно или пък става дума за неваксинираните. Кацаров заяви, че ваксината можела да не предпазва на 100%, то поне смъртността била намалена.

„Аз оставам привърженик, че ваксината е доброволна“, заяви Кацаров и все пак допълни, че е противник на наградите и ваучерите, защото хората сами трябвало да разберат колко е важно да се имунизират.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории