Нидал Алгафари огласи в какъв черен сценарий се вкара Слави заради Радев

nidal

Има много неща, които човек трябва да прехвърля на везната. Президентът Радев направи лоша услуга на ИТН. Това заяви в ефира на Нова телевизия в предаването „Здравей, България“ политическият пиар Нидал Алгафари.

„Както и да направят в момента правителството, ако има подкрепа от ДПС, всички ще твърдят, че Доган е архитект на правителството. Ако БСП пък даде подкрепа, всички ще кажат, че Румен Радев е архитектът“, каза Алгафари.

Ако и двете партии подкрепят парламента, то ИТН са в позиция, в която получават опора от формации, които отричаха“, добави той.

Според бившият председател на НДСВ Антония Първанова, която също бе в студиото, кабинет ще има.

„Плаващите гласувания в парламента обаче може да доведат до предизвикателства, които не могат да бъдат преминати. Важно е да се види колко тежка ще е новата К-19 вълна и как да се решат въпросите с актуализацията на бюджета“, смята тя.

По думите на Нидал Алгафари може да ходим на избори на есен. „Много от хората, които са гласували за ДБ, не са си и помисляли, че ще са под една шапка с ДПС. ГЕРБ ще искат често вот на недоверие, което ще извади много кирливи ризи“, смята Алгафари.

Според него така ще се стигне до нови избори, на които ИТН ще загубят, защото сами са се вкарали в правителство с токсични партии.