Трансформацията на ИТН: От „ДПС е токсична“ до „каним ги на преговори“

Слави Трифонов

Интересна трансформация се наблюдава в отношението на партията на Слави Трифонов към ДПС през последните дни. Доскоро за тях „Движението за права и свободи“ беше една от най-токсичните партии, с която заявяваха, че няма да водят преговори или да правят коалиции, пише tribune.bg.

Само преди месец Филип Станев бе категоричен, че ИТН няма да работи с ДПС, БСП и ГЕРБ. С новия парламентарен сезон обаче тези принципи на партията на Слави Трифонов рязко са се променили, личи от медийни изказвания на парламентарната група. Буди съмнение и начинът, по който беше осъществен изборът на председател на НС – предложението на ИТН Ива Митева бе прието с гласовете на партията на почетния председател Ахмед Доган без предисловие и без преговори (поне не е официални). Излязоха и много медийни публикации, които загатват за тясната връзка между двете партии.

Припомняме част от изказванията на сценаристите на Слави по адрес на ДПС и трансформацията в отношенията им, която се наблюдава в последно време:

10 юни 2021 г.

Филип Станев: ИТН няма да работи с ГЕРБ, БСП и ДПС

Относно плановете за евентуално съставяне на кабинет след изборите, ако партията се намира в такава позиция, той потвърди, че „Има такъв народ“ не би търсила подкрепа или обща дейност от ГЕРБ, БСП и ДПС. Това заяви Филип Станев пред Bulgaria ON AIR.

16 юни 2021 г.

Тошко Йорданов: ГЕРБ и ДПС са ужасно токсични за нас, БСП – също. Това заяви заместник-председателят на „Има такъв народ“ в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“.

16 юли 2021 г.

Тошко Йорданов: Имaм уceщaнeтo, чe в ceгaшнoтo cлужeбнo прaвитeлcтвo имa хoрa нa ДПC. Нe aнгaжирaм никoгo c тoвa личнo мнeниe. Нямa дa пocoчa зa кoи хoрa cтaвa въпрoc“, зaяви той на пресконференция в БТА.

20 юли 2021 г.

Филип Станев: С ДПС живеем на различни полюси, а и Слави Трифонов не е Ердоган.

22 юли 2021 г.

„Има такъв народ“ ще преговаря и с ДПС за подкрепа, обяви депутатът на Трифонов Станислав Балабанов в кулоарите на парламента. „Ще поканим всички с изключение на ГЕРБ. Поканите ще бъдат изпратени официално на всички. Ще има покана и до ДПС“, уточни Балабанов.

Дали все пак няма да се окаже, че двете партии никога не са били на различни полюси – to be continued.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории