Мрежата прегря: Предстои България да бъде управлявана от правителство на чалгата и ДПС

ива митева

Мрежата загря минути след избора на Ива Митева от ИТН за председател на Народното събрание. При гласуването ясно си пролича и оформящата се коалиция, в която влизат партията на Слави Трифонов ИТН, ДБ, ИБНИ на Мая Манолова и гласовете на ДПС. Всички депутати от движението подкрепиха избора на Митева за председател на Народното събрание, като ГЕРБ и БСП гласуваха въздържали се.

Красен Кралев

ДПС си избраха председател на парламента-Ива Митева от партията на Слави Трифонов! Предстои България да бъде управлявана от правителство на чалгата и ДПС!

Разделителните линии в обществото са по-дълбоки от всякога!

Честито на партиите на протеста!

Георг Георгиев

Честито на новата четворна коалиция ИТН-ДБ-ДПС-ИБНИ (с извинение, ама наистина така са се прекръстили).

Започнаха логично – първо си избраха председател на НС!

Стефан Ташев

Бял дим в комина на парламента. Имаме мнозинство за правителство. Чалга, Демократична България, ДПС и мутри. Да ни е честито.

Десислава Танева

Ива Митева ще бъде председател на 46-ото Народно събрание.

Кандидатурата на Митева бе издигната от „Има такъв народ“. Подкрепиха я депутатите на ДПС, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и „Демократична България“.

В 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ – СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, а хаосът и безидейността и безотговорността за държавата.

Александър Иванов

Работата на 46-то НС започва с добър тон и конструктивност.

С гласовете на ИТН, ДБ, Изправи се(вече не знам кое им е актуалното име) и с любезното съдействие на ДПС, беше избрана за председател Ива Митева.