Само в 7DniSofia.bg

Борисов посочи Росица Кирова за зам.-председател на парламента

бойко борисов

Ще предложим Росица Кирова за зам.-председател. Ако искат – да я изберат. Това разкри бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Bulgaria on air.

Този път ГЕРБ-СДС няма да може да разчита на своето острие Цвета Караянчева. Парламентарната група настояваше тя да бъде и председател на предишното Народно събрание, но кандидатурата й тогава бе отхвърлена, въпреки че ГЕРБ-СДС бяха първа политическа сила. Така Караянчева остана зам.-председател на Ива Митева, издигната от Има такъв народ.

Росица Кирова пък премина в ГЕРБ именно след кратко пребиваване в партията на Слави Трифонов. Тя беше областен координатор на ИТН във Видин. Появата й на среща с Борисов при една от неговите обиколки из страната обаче влошиха отношенията й с ИТН. Кирова не крие и разочарованието си от партията на Трифонов, която днес заема челното място в парламента след изборите.

Междувременно от думите на Борисов стана ясно, че неговата партия няма да предложи кабинет, дори и да получат мандат за съставяне на правителство.

„Пожелавам им успех. Ако могат да направят правителство – добре, защото иначе държавата ще влезе в тежка спирала. Ако ни дадат мандат, ще го върнем веднага, защото това са нечестници“, каза Борисов.

В същото време Десислава Атанасова поясни, че при предишния кабинет ГЕРБ-СДС не са успели да проведат разговори за кабинет.

„В рамките на 45-ото НС ние положихме усилия да поканим партиите, които са близо до нашите програми. Това бяха ДБ и ИТН. Те категорично отказаха. Сега е техен ред да носят отговорността и да взимат решения“, коментира тя.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново даде пресконференция, на която изрази несъгласието си с начина на провеждане на изборите и работата на Централната избирателна комисия.

Той отново се възмути от атаката срещу бившия управител на УМБАЛС „Пирогов“ проф. Асен Балтов и действията на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.