Андрей Райчев: ИТН се държат сякаш ни правят услуга, че ще ни управляват

андрей  райчев

„Между така наречените партии на протеста има едно неразбиране, преминаващо в омраза. Според мен, проблемът между партиите е, че всички гледат едно и също нещо, а виждат различни неща. ДБ и „Изправи се“ виждат събаряне, събаряне на всичко, което е било при Борисов. При Трифонов събаряне няма. Искат да правят управление тъй като тяхното събаряне не може да се състои. Пресконференцията на ИТН това показа, те искаха да демонстрират колко добре ще управляват. Оттук идва и това неразбиране между тях“, коментира пред БТВ социологът Андрей Райчев политическата ситуация в момента.

„Държат се безобразно. ИТН се държат сякаш ни правят услуга, че ще ни управляват. От градската десница говорят безобразни неща за Трифонов и скоро ще потече същото и наобратно“, прогнозира той и добави, че същото е отношението към БСП, която 4 години се борела с Борисов, а сега всички я отхвърлят.

„От цялата ситуация печели Борисов, защото се върви към избори“, каза той.

Според Райчев, най-лошият вариант на Румен Радев е избори „две в едно“.

„Нищо по-лошо за президента от избори 2 в 1 – няма. Това е доста опасна ситуация за Радев и той ще се стреми за правителство със сигурност. Затова предполагам, че и той ще окаже някакъв натиск да се състави правителство. Моята прогноза е 60:40, че правителство ще има“, прогнозира Райчев и заяви категорично: „На трети избори ИТН ще си играят с живота си“.