Караянчева със страшни разкрития какви ги вършат активисти на Слави, обикалящи с черни тефтери!

Цвета Караянчева

Председателят на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева няма да влезе като депутат от ГЕРБ в следващото правителство. БЛИЦ се свърза с нея за коментар по темата.

Вижте какво заяви тя пред медията им:

– Г-жо Караянчева, след като вече няма да бъдете депутат, какви са плановете Ви?

– Това, че няма да бъда депутат не означава, че съм по-малко опозиция в местната власт в град Кърджали. Аз съм член на ГЕРБ от 2007 година и съм председател на най-голямата опозиционна партия в Кърджали. Дали съм депутат или не, ангажиментът към избирателите ми остава. Доказала съм, че мога да работя за кауза, така че ще продължа да работя за ГЕРБ както до момента.

– Как бихте коментирали предложения от Слави Трифонов кабинет?

– Политическата етика изискваше кабинетът да бъде споделен първо с останалите парламентарни групи. Така както заявяваха, те също имат предложения, но по-притеснителното беше как Трифонов разбра, че е първа политическа сила преди да знае резултатите. Както видяхме, партиите на протеста имат своя визия и предложения. Нека се разберат помежду си, да поемат отговорност и да управляват. Най-лесно се критикува отстрани.

Не познавам предложените министри. Чувала съм само за министър-председателя, който е предложен. Само мога да кажа, че освен младостта и знаенето на езици трябват опит, рутина и определени качества, които човек придобива с течение на времето. Това че знаеш 5-6 езика не те прави по-голям експерт от професионалист в дадена област. Пожелавам успех на новите министри. Повечето от тях ще се сблъскат с реалността и ще видят, че управлението на държавата не е като да се прави шоу. Има много сериозни проблеми за разрешаване.

– Твърди се, че идва още една вълна на коронавируса у нас.

– Да. И ваксинацията не е до никъде. Има опасност ваксините да бъдат изхвърлени. Виждаме, че се уволняват хора, които са били част от НОЩ. Свидетели сме на едно обезглавяване на големите болници без аргументи, тайно, по пощата, по медиите. Виждате какво се случва с проф. Балтов и проф. Кантарджиев. Не трябва да се чудим защо медиците ни бягат от България. Това отношение на определена група от хора, които са отричали наличието на вируса, хора като министър Кацаров, които не са доказани лекари, сега правят оценка и унижават уважавани лекар и авторитети в тази професия.

– Смятате ли, че тези чистки ще продължат и след съставяне на ново правителство?

– О, да. Убедена съм. Ще гледат да обезглавят всичко, което има. Само искам да кажа – в петък, когато бяха арестите в Кърджлийско, махнаха директора на инспектората и директора на БАБХ. Те съчетават едно и друго действие, за да могат да правят каквото си искат.

Чистката ще продължи и след като се формира правителство на Трифонов. Още от сега техни активисти се опитват да събират списъци с хора и да им обясняват как ще ги назначават, защото ще освобождават други. Още от сега започнаха да кадруват. Имат списъци на тефтер.

Служебното правителство се опитва за малкото време, което му остава, да свърши колкото се може повече поразии.

– Малко след изборите Вие написахте, че ще съдите лично хората, които са си позволили да репресират и да прилагат натиск върху избирателите на ГЕРБ. Шефът на МВР-Кърджали потвърди ли за заплахите и кой ще бъде даден на съд?

– Разговаряла съм с адвокати и хората, които са били подложени на репресии имат правна помощ. Водят се разговори с тях, за да изясним ситуацията. Няма да оставя нещата така, защото не е нормално в една демокрация

Правят се обиски, изземвани са химикали и плакати с номер 5. Това е ненормално да се прави. Развеждали са се хора с белезници. Знаете, че в едно малко село това плаши жителите.