Найденов: Разпитът на Борисов е абсурден! Единият от подалите сигнала е издирван от Интерпол

мирослав найденов

Предполагам, че е заради сигнала по който и мен викаха. Рашков каза още преди месец. Това заяви по Би Ти Ви бившият земеделски министър Мирослав Найденов по повод предстоящия разпит на бившия премиер Бойко Борисов.

„Аз бях викан, но не мога коментирам. Мога да кажа някои неща казани от Рашков. Не знам откъде са получили нещата от сайта Афера и ще цитирам тях“, обяви той.

„От месец Рашков твърди, че има сигнал. Но няма такъв сигнал. Мислех, че сигналът е от Светослав Симеонов. Има сигнал от трето лице, което е чуло, че едва ли не Борисов щял да изяде бизнесмен. Окозва, че това е бивш директор в една от организациите в агенциите, който аз съм уволнил“, разказа Найденов.

„Цитирам министър Рашков. Но сигналът не е от лице, което е заплашвано. Твърди се, че става въпрос за бившия шеф на Фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов, но това не е вярно. Той е разследван по едно досъдебно производство, но 12 години по-късно чрез кошаревски свидетел, просто се търси политически дивидент“, продължи той.

„Не мога да кажа от кого е сигнала. Може да се каже, че е разчистване на сметки. С раздухване на подобен абсурд, то е в ущърб на Борисов и ГЕРБ. Но това е абсолютно недопустимо. Мен ме търсиха в качеството ми на гражданин.

„Преди два дни бях извикан отново, защото има сигнал от чужбина, нно той подаден от човек, издирван от Интерпол от 10 години. Той също е казал, че бил заплашван. Не трябва ли първо да информират Интерпол, а не да викат мен и Борисов.

Той посочи става въпрос нещо, което се било случило през 2009/2010 г.

„Това е пълен абсурд. Как може в кабинета на премиера да се случи това“, категоричен е Найденов.

„Борисов казва, че не познава Светослав Симеонов. е знам дали има потвърждение от Симеонов. Разбирам какво целяха преди изборите, но не разбирам защо го правят сега“, отсече той.

,,Никой не обяви, когато обвиненията към мен бяха снети. Симеонов никога не казвал подобни неща, за които бях обвинен.

През 2013 г. ме поръчаха мои бивши съпартийци. Той също не е в ГЕРБ. Той напусна партията и основа своя партия“, обяви той не каза в прав текст дали това е бил Цветан Цветанов.

Той каза, че тогава просто са искали да го извадят от листите.

,,Сега в основата на всичко стои сензацията. Абсурдно е викането на г-н Борисов. Той ще трябва да отговаря на твърдения, които изобщо не се свързани, а единият от обвинителите дори е издирван от Интерпол“, отсече той.

„Задаваха ми абсурдни въпроси. Бях разпитван в отдел „убийства“, каза той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории