Бареков: След броени часове служебното правителство става морално нелегитимно

Бареков

След броени часове Служебното правителство става морално нелегитимно и е задължително хората на Радев да се въздържат от всякакви действия и коментари във всяка посока. Би следвало партиите, минали 4% довечера, да поискат и пълно въздържание от политически маньоври на президента Румен Радев, който буквално след броени дни влиза в лична предизборна кампания.

Прокуратурата би следвало да започне незабавна проверка на всички досегашни действия, харчене на пари, потенциално погазване на законите и кадрови решения от служебните министри и да предприеме законови действия по запазване на Конституционния ред в републиката. Незабавно Прокуратурата трябва да се самосезира и да започне проверка срещу ЦИК и служебното правителство във връзка с многобройните (рекордни!) изборни скандали днес и опити за изборни измами.

Обещаните от Кирил Петров 34 милиона евро „държавна помощ” за фалирала албанска фирма на терен на Кирил Домусчиев за „производство на електроавтомобили” трябва да бъде незабавно спряна, ако не – дадена на дежурен прокурор като „опит за подкуп и разхищение на държавни средства.”

От Фейсбук профила на Николай Бареков