Брутално убийство на жена в Пловдив, погнаха изверга

полиция

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо М.Р., на 48 г., за това, че на 20.10.2020 г., в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил 39-годишната С.А., като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин – престъпление по чл. 116, ал. 1, т.6, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият М.Р. живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 г. Те имали няколко деца. С повечето от тях обитавали едно домакинство в гр. Пловдив.

Обвиняемият редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над С.А.

Поради тази причина, жената се преместила да живее при майка си през 2019 г. От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на М.Р. да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея.

След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при М.Р. и децата им.

На 20 октомври 2020 г., обвиняемият, още сутринта, започнал да употребява алкохол и да бие С.А. През деня той многократно нанесъл побой над жената, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло.

Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но М.А. не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание. Към 22,30 ч. бил подаден сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта на С.А. Обвиняемият бил задържан.

Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, пострадалата е имала множество травматични увреждания по главата, тялото и крайниците.

Причината за смъртта й е остра кръвозагуба с излив на кръв в коремната кухина, вследствие на разкъсване на вътрешни органи от силен удар с юмрук или крак.

Обвиняемият М.Р. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и понастоящем се намира в затвора.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.