Менте ли е дипломата от „Харвард“ на Кирил Петков – продават ги по 650 долара (СНИМКА)

capture-20210707-141439

Министърът на икономиката на Румен Радев – Кирил Петков, гузно побърза вчера да покаже уж оригиналната си диплома от „Харвард“ след разкрития на известен икономист, че никога не е учил там и се представя с чужда самоличност.

Петков донесе в министерството картонче с името си и логото на прочутия университет, като обясни, че бил карал там магистратура. В същото време дълбока тайна остава какво е основното му висше образование, къде го е получил и има ли въобще такова.

В крайна сметка медиите за малко мернаха представения от Петков лист, но не се видяха нито печати нито номера.

Проверка на ПИК показа, че в мрежата се продават дипломи-менте от Харвард, които струват само 650 долара.

Към инфото за придобиването на въпросната „диплома“ са изброени „причините“, поради които човек може да закупи фалшива диплома и / или препис:

– За повишаване на самочувствието ви

– Да удивите приятелите и семейството си

– Да се подарява на близки и приятели или колеги

– Да се покажете на среща (семейство, училище или по друг начин) – За да добавите към вашия профил в социалните медии

Ние бихме добавили: „За да демонстрираш образователна степен, ставайки служебен
министър“.

Скандални разкрития за служебния министър на икономиката на Румен Радев – Кирил Петков, лъсват от публичната му биография. За това алармира Светослав Стамов, чието разследване, публикувано в социалните мрежи, набира все по-голяма популярност. От него става ясно, че уж харвардският възпитаник Петков изобщо не е учил там.

Оказва се, че страницата, която г-н министърът си е направил в „Рисърч Гейт“, е дълбоко нередна и оставя впечатления за самозванство или огромна грешка.

Там той се представя за експерт по микробиология!

Очевидно служебният министър има широкоспектърни интереси и специалности. Следва ръководител по лаборатория по… средновековна – история на средиземноморието и… специалист театрал.

„Извинете, но г-н министърът е самозванец, който се представя в рисърч гейт за друг човек, също Кирил Петков, негов съименник, и най-безсрамно си приписва лабораторията му и мениджърската му позиция в проект по средновековна история. Действително има такъв Кирил Петков, но това не е министърът на икономиката ни. А кой всъщност ни е министър, един Господ знае“, коментира Светослав Стамов и добавя:

„Да го кажа и с други думи – уважаеми дами и господа, знам, че дефицитът на внимание е тежък бич за българското общество, но този Кирил Петков, към който ме води хиперлинка от страницата на настоящия български министър на икономиката, е друг Кирил Петков…

Ако го е направил по погрешка (???), да я коригира и да коригира страницата си. Иначе се превръща в лъжец и самозванец, който си приписва чужда биография и чужди заслуги“.

ПИК