Истински рекорд: Мъж бори COVID-19 135 дни

Коронавирус

Преди дни от болницата в Лом беше изписан 62-годишният Димитър Цветанов след 135 дни битка с COVID-19. Лекарите успяха да го върнат към живот, разказва бТВ в сутрешния си блок.

Той постъпва за лечение в инфекциозното отделение на лечебното заведение 21 февруари тази година. Седмица по-късно е преведен в реанимацията в крайно тежко общо състояние, с тежка дихателна недостатъчност. Интубиран е и прекарва три месеца на апаратна вентилация.

След стабилизирането му следва възстановяване на двигателната активност, рехабилитация и отвикване от дихателния апарат.

„Не беше битка, това беше война. Срещна ме вируса, в който много хора не вярваха, включително и аз. Но той ме покоси и след влизане в болничното заведение два месеца съм бил в кома. След това идвам в съзнание и започна интензивно лечение“, каза Димитър, който вече е в дома си.

Изключително благодарен е на лекарите на сестрите и на санитарите, които са се грижили за него.

На Димитър Цветанов му предстои дълъг възстановителен период. Той все още не може да се придвижва без инвалидна количка.

„На никого не пожелавам да премине през такова изпитание, през които преминахме аз и моите деца“, каза пред бТВ съпругата му Христлена Цветанова.