Горещ екшън се развихря: Партията на Слави се цепи

Слави Трифонов

Започна да се наблюдава разцепление в редиците на ИТН във Варна. В структурата на партията на Слави в морския град, вече се формират лагери предвождани, от приближени до Александър Тодоров-Дупката, които изграждат паралелни структури в очакване пластовете в партията да се разместят по време на изборите. Това пишат хора от формацията в сигнал до ПИК.

Те споделят, че времето на Сашо Дупката в партията изтича и очакват неговата смяна във връзка с документирано получаване на парични средства срещу обещания, които в последствие не са изпълнени, а парите не са върнати или отчетени официално в партията.

„Очаква се компроматната война да се разрази по време на изборите, тъй като разполагаме с достоверна информация, че част от компроматите вече са предоставени в други партийни централи от разочаровани „спонсори“, които само чакат удобен момент да ги пуснат в медиите“, сигнализират до ПИК за далаверите в партията на Слави във варненската структура.

За това свидетелствало и проведеното наскоро събрание на партията във Варна, което не бе обявено никъде официално, като на него са били поканени само избрани верни членове, за да се избегне изтичането на информация, както на предходното събрание, на което са се осветили зависимостите на Сашо Дупката към хора като Александър Арамов, който отгоре на всичко се опитал да набута жена си в листите за народни представители.

На членовете на партията на Слави във Варна правило и впечатление, че Александър Тодоров, продължава успешно да лансира Митко Стоянов, който на предното събрание е бил номиниран за народен представител от Йовчо Йовчев и получи 12 ото място в листата. За Йовчо Йовчев трябва да се отбележи, че е бил член на БКП и областен координатор на “Атака“ за Търговище, откъдето е изгонен за да намери пристан в ИТН-Варна при своя добър другар Сашо Дупката, с когото са съучредители на сдружение „Мост изток-запад”, заедно с Иван Иванов-Хаваеца.

Край морето посочват, че е редно да се обърне внимание и на бизнес начинанията на сем. Тодорови. Въпреки че Сашо Дупката и жена му имат участия в различни фирми, само една от тях развива някаква дейност, а именно: „ХОСПИС СВЕТИ ПАНТЕЛЕЙМОН” ЕООД. Съгласно публикуваните годишни финансови отчети фирмата развива дейност в сферата на услугите и за 2019 г. има приход в размер на 109 хил. лв., но няма извършени разходи за работни заплати или платени осигуровки. За същата година фирмата има обявена голяма касова наличност на пари в брой – 96 хил. лв., които будят съмнения за укрити данъци.

„Как може да има хоспис, който да развива дейност, без да има назначен персонал на този въпрос, както и на други свързани със съмнителната дейност на сем. Тодорови могат да отговорят само компетентните институции. Ясно е, че предвид очевидната липса на законни средства Александър Тодоров, всячески се опитва да попълни семейния бюджет, пък било то и чрез нерегламентирани дарения за сметка на партията или от укриване на данъци“, шушкат край морето.

Освен това е интересно дали фирмата на сем. Тодорови е включена в кампанията на НАП за проверка на приблизително 13 хил. фирми с касови наличности над 100 хил. лв., която стартира наскоро. По този начин можело да се разбере и дали Сашо Дупката се ползва с протекции от ИТН на национално ниво и на една етническа партия на местно ниво, както твърди самия той.

„Александър Тодоров е доста изнервен напоследък, но не се чувства притеснен и споделя, че няма кой да го смени от поста областен координатор във Варна, докато Виктория Василева е в ръководството на партията“, казват още запознати с делата на партията на Слави. Той е разказвал на приближените си подробности за миналото на Виктория Василева, с която двамата са били в младежкото СДС, както и за компроматите, с които разполага за нея и малцина от онова време знаят или си спомнят.

„Без да навлизаме в излишни подробности ще отбележим само за интимната и връзка с небезизвестният Иван Мирински (човек на Делян Пеевски), за която Сашо Дупката разказва с насмешка и дори се надсмива на това пред съпартийците си, колко недодялана селянка е била Виктория Василева по онова време“, навлизат още в дълбоките води на партията шокираните варненци.

Може би тази информация донякъде обяснява и кадруването в ИТН от страна на Виктория Василева в полза на много бивши нейни съпартийци от старото СДС, които намериха пристан при Слави Трифонов с нейна протекция. Дали Виктория Василева си мисли, че може да бъде, като Христо Бисеров – не и според Александър Тодоров Дупката, който смята че нейното интелектуално ниво не го позволява. Задават се интересни времена и очакваме с нетърпение изненадите на предстоящите избори.