Под прицел: Спипаха Слави и партията му в голяма издънка и лъжа

Слави Трифонов

Постоянното говорене за промяна на политическия модел и заявките, че нови лица ще влезнат в политиката, провокира множество смесени чувства в избирателите, защото много често се оказва, че всъщност новите лица са добре забравени стари, пише struma.news.

Най-силно за промяна и за нови политически фигури говорят от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН). Точно това обаче е и партията, в която ясно си личи, че всъщност новите лица не са толкова нови, колкото би ни се искало да са.

В този смисъл само от района на Благоевград бихме могли да Ви дадем два много ясни и очевидни примера – Кирил Георгиев и Мирослав Кюпов.
Навярно не всички читатели ще свържат имената им с досегашната политическа кариера, която имат. Точно затова решихме се налага припомняне кои всъщност са те.

Кирил Георгиев:

В момента Кирил Георгиев е сред най-приближените хора на кандидата за кмет и областен координатор на „Има такъв народ“ Илко Стоянов. Неговата роля в изборите е да отговаря за членовете на ИТН в СИК, тоест функцията му е да бъде организационен секретар по изборния процес.

Кирил Георгиев има не малък политически опит. През 2019 година, той бе кандидат за общински съветник в Благоевград, а в листите фигурираше като представител на гражданската квота на ПП ГЕРБ.

Това, което знаем за него в личен план е, че баща му е собственик на фирма за бяла техника, самият Георгиев, в представянето си по време на изборите, бе посочен като управител.

Другото политическо лице, което е добре познато е Мирослав Кюпов.

Какво знаем за него?

През 2011 година той също бе кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ.

Тогава водач на листа бе Костадин Хаджигаев, който наскоро се „завърна на бял кон“ в партията, макар, че след загубата на ГЕРБ на първия тур на местните избори, категорично заяви, че той не е неин член.

В годините назад Кюпов има не една и две медийни изяви като лице на ГЕРБ. В свое интервю същият казва, че във времето ГЕРБ се е доказала като една работеща структура.

Освен това казва, че тогавашният кандидат за кмет д-р Атанас Камбитов е единственият човек, който изготвяйки своята предизборна програма не стъпва върху краткосрочни решения, а напротив.

Има стратегия за бъдещото развитие на Благоевград. Днес, Мирослав Кюпов е кандидат за народен представител от листата на „Има такъв народ“ за 1 МИР – Благоевград.

Общото между двете „нови лица“ е, че са дългогодишни членове и/ или поддръжници на ПП ГЕРБ. Точно тази взаимовръзка между двамата стана повод и за множество коментари от потребители в социалните мрежи.

По-проницателните от тях дори питат дали ГЕРБ и ИТН не са в скрита коалиция в Пиринско и ще се окаже ли тази коалиция нещо по-голямо в национален план.

Други казват, че в политиката нищо не е случайно и допълват, че най-вероятно и двамата са станали част от партията на Слави Трифонов, лансирани от друга политическа фигура, каквато е д-р Атанас Камбитов, тъй като и двамата са били в листите за общински съветници по негово време.

Кой е крив и кой е прав в предположенията си, всеки сам трябва да прецени, но в контекста и на предстоящия балотаж в Благоевград и на предстоящите парламентарни избори започваме да се питаме нови ли са „новите лица на Слави“?

Интересно ни е също, ако социологиите познаят, и „Има такъв народ“ станат първа политическа сила, то лява или дясна ще бъде тяхната политика?

Проевропейска или протурска ще бъде политиката им на управление? Достатъчно ли е да си „против“ досега управлявалите или се изисква много повече, за да застанеш начело на България?

Въпросите от референдума, проведен от Слави Трифонов и неговият екип могат ли да бъдат реални политически решения или са просто хвърляне на прах в очите, както видяхме в 45-ото Народно събрание, когато трябваше да се гласува предложението за изцяло мажоритарен вот.

Представителите на „Има такъв народ“ продължават се отказват от каквито и да е било медийни участия (с изключение на последните няколко дни, когато Илко Стоянов трябваше да се появи по медиите като победител в първия тур на кметските избори).

Интересно е да се спомене също, че на кандидатите за народни представители от ИТН им е забранено да агитират за своите собствени преференции, подобна забрана имат и не включените в листата, които също нямат право да призовават да се гласува за конкретни лица. Забранени са дори срещи с представители на други политически партии, а който наруши някоя от посочените забрани бива отстраняван.

Подобни забрани наистина остават горчив вкус в устата, но и стават повод за съмнение – демократична партия ли е всъщност ИТН и ще видим ли по-различен модел на управление от този, срещу който говорят всички!


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории