Проф. Балтов след скандалния доклад на Кацаров: Следващата вълна ще я лекувате вие!

asen baltov

От здравното министерство вчера представиха анализ за обслужването на населението по време на пандемията.

Малко след като Румен Радев назначи служебен министър на здравеопазването, д-р Стойчо Кацаров, той възложи на Националния център по обществено здраве и анализи да извърши анализ на дейностите, свързани със здравното обслужване в периода от 1 март 2020 г. до 31 май 2021 г.

Преди дни от служебното правителство упрекнаха предишната власт, че не е направила никакъв анализ по време на пандемията, нито пък е изготвила данни за това колко души у нас реално са се срещнали с вируса и колко имат изграден естествен имунитет.

„Съставът на НОЩ не е бил достатъчно адекватен“, атакува Щаба доц. Христо Хинков, шеф на Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА).

Здравният министър на Румен Радев – д-р Стойчо Кацаров, пък определи управлението на кризата като „безобразно“. Всички преди него в здравното министерство той нарече „специалисти по всичко“.

Това стана и причина шефът на „Пирогов“ и член на закрития от новата власт Национален оперативен щаб проф. Асен Балтов, да реагира изключително остро на доклада.

„НЦОЗА вие сте уникални! Следващата вълна ще я лекувате ВИЕ!“, написа проф. Балтов във Фейсбук.

Коментарът му събра десетки одобрителни коментари и стотици харесвания, като едно от тях беше и от доц. Ангел Кунчев.