Верните на Радев партийци от „Възраждане“ поискаха оставката на финансовия му министър Асен Василев

138040344_10221049862173460_1097592850096782028_n

Вярната от години на Румен Радев проруска партия „Възраждане“ скочи на служебния финансов министър Асен Василев и дори му поиска оставката. Въпреки, че хората на Костадин Костадинов подкрепят Радев, всяка негова инициатива, участваха и на метежите под юмрука му, сега изненадващо се врътнаха против правителството му.

„Възраждане“ дори поискаха официално оставката на Василев с мотивите, че взима решения за развитието на България за години напред, без да има легитимност за това, тъй като не е избран от народа, а назначен от Румен Радев.

Повод за разрива между хората на Костадинов и президентския кабинет е подписания от служебния министър план за въвеждане на еврото в България като основна парична единица от 1-ви януари 2024 г. „Възраждане“ припомнят, че те организираха през 2018 г. подписка за провеждане на национален референдум за въвеждане на еврото в страната ни и за запазването на българския лев. В подписката се подписаха 221 122 пълнолетни български граждани с избирателни права. Според тях все още няма нагласа в обществото за толкова сериозна крачка като въвеждане на еврото, но наблягат на факта, че служебния кабинет на Радев няма право да вземе такова решение.

„В момента служебното правителство не представлява никого освен самото себе си и президента, който го е назначил.

Зад него не стои нито една партия, няма и парламент. В ситуацията, в която се намираме не може да се взимат подобни решения, които са изключително важни за бъдещето на България решения да се взимат от служебното правителство.

Работа на служебното правителство е да проведе честни и почтени избори. Поради това настояваме министър Асен Василев да си подаде оставката незабавно. „Възраждане“ днес ще внесе в Министерството на финансите писмо, с което ще поиска среща със служебния министър, за да аргументира с какви мотиви той, който представлява само и единствено себе си обрича спестяванията, заплатите и пенсиите на милиони български граждани на неясно, несигурно и опасно бъдеще. В случай, че не бъде предоставена възможност за незабавна среща със служебния министър ще организира протест с искане на оставката на министъра“, съобщават още от партията.