Само в 7DniSofia.bg

Христо Терзийски: Рашков се опитва да замаже тоталния хаос, който създаде в МВР

Христо Терзийски

Ако служебният вътрешен министър Бойко Рашков има данни за престъпление да дейста с цялата строгост на закона, а не с клеветнически намеци. Това написа във фейсбук бившият вътрешен министър и кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС в Кюстендил Христо Терзийски по повод изказване на Рашков, че бивш вътрешен министър в Кюстендил правил среща, на която се обсъждало как „да уредят 15 хиляди македонци с български паспорти“.

Рашков отказа да отговори на въпрос дали говори за Терзийски, но той е единственият кандидат за депутат в областта, който отговаря на профила.

Ето и цялата му публикация:

Разбирам, че служебният министър на вътрешните работи продължава да се старае да влияе на предизборната кампания – от днес и с клеветнически намеци, които, макар и недоизказани, лесно могат да бъдат асоциирани с мен.

Няма да казвам, че с това се опитва да замаже тоталния хаос, който създаде в МВР. Вероятно има и някаква лична неприязън към мен, което си е негов проблем. Знаем и че наши симпатизанти са привиквани и респектирани в полицейските управления през последните седмици. Само че няма да допуснем изборите да се спечелят „служебно“ – чрез служебното правителство.

Ако има данни за престъпление – да действа с цялата строгост на Закона. В противен случай трябва да понесе отговорност за думите и действията си – нищо, че никой не е гласувал за него – постът изисква министърът да притежава някакво достойнство.