Извънредна новина за фаталния инцидент с майор Терзиев! Отпадна една от версиите

майор терзиев

Върховна касационна прокуратура взе на специален надзор образуваното от Военно-окръжната прокуратура в Сливен досъдебно производство във връзка с инцидента с военен самолет МиГ-29 край Шабла на 9 юни т.г., при кой загина пилотът майор Валентин Терзиев.

Към момента са разпитани всички участници в ръководството на полета от кулите в Шабла и Балчик, пилотите от самолета, пуснал мишената, и техници. Изяснено е, че преди полета е извършен тест на техническото състояние на самолета, при който не е установена неизправност.

Иззети са радарните картини от кулите в Шабла, Балчик, Щъркелово, от Базата за командване, управление и наблюдение и Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА), аудиозаписи на разговорите между кулата в Шабла и пилота, и кулите в Шабла и Балчик, документи относно техническото състояние на самолета, видеозаписи и др.

Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за наличие на следи от взрив, горене, механични въздействия или за наличието на други следи върху тях.

Разследването по случая продължава.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории