Тошко с „Оня прякор“ коментира предложението на Борисов за дебат: С терористи не преговаряме!

toshko2

„Американците с терористи не преговарят. Ние също“. Така Тошко Йорданов, зам.-председател на партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, е отговорил на въпрос „Сега“ дали биха участвали в предизборен дебат с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на ПП ГЕРБ „хвърли ръкавицата“ към опонентите си в понеделник вечерта, по време на предизборна среща в Добрич. Той предложи организирането на диспут с водачите на водещите политически формации.

Тошко Йорданов отново доказва, че е крайно неподготвен за мисията, която Трифонов стовари върху немощните му плещи. Първо, не е вярно, че американците не преговарят с терористи. Има половин дузина случаи, когато американската страна е преговаряла с терористи. Пример – Иран 1979-80 гг. Въпреки че е завършил история, Тошко с „Оня прякор“ е смущаващо бос по множество теми, вкл. исторически.

Второ, да определиш Борисов и ГЕРБ като терористи е идиотизъм. Това е падение, потрес и позор за един човек, който псува в ефир журналистки, а между псувните се заканва да реже на части неудобни журналисти. Терористите членовредителстват, не БойкО И партията му. Бойко Борисов и партията му построиха две Българии за 10 години. Факт! Тошко девет живота да има заедно с Трифонов не могат да боядисат и половината от построеното.

Трето, Трифонов, Тошко и вся отстальная … се опитват да копират Сакскобургатски – не говорят, не коментират, не обясняват, не казват какво ще правят. „Бъдете господари на мълчанието“ беше призовал точно преди 20 години Кобургът. Днешното „нищоговорене“ на Трифонов, Тошко и сие дава основание да си спомним мисълта на Хегел, че всяко нещо се повтаря в историята. Сатанистът Маркс Добавя, коментирайки тази мисъл на Хегел, че това става първо като трагедия, после като фарс. Та и тук така.

Четвърто, тези думи на Тошко с „Оня прякор“ показват единствено, че тези хора са в лют спор с Румен Радев за наградата „Най-голям случайник в българската политика“. За съжаление, най-големите случайници притежават едно недостижимо ноу-хау – да докарват повярвали те им до просешка тояга и покрай тях – и ние опираме пешкира.

Антон Тодоров, zonanews.bg