Жената на майор Терзиев: Всичко в управлението на страната и армията ни е измяна

майор терзиев

Вдовицата на загиналия в Черно море майор Валентин Терзиев публикува нов и разтърсващ коментар на личната си страница във фейсбук.

Димитрина Попова директно обвинява командира на авиобазата за катастрофата с МиГ-29.

Ето тежките ѝ думи към президента и ръководството на отбраната:

„Трябваха ми две седмици, за да разбера истината за „нещастния инцидент“ с Валентин Терзиев – без записи, без черни кутии, само с лични средства и много ограничено време, и се чудя на МО, БА и в частност ВВС на вас колко време ви трябва, за да я затриете и потулите. Министър Панайотов, това че не е пилотска грешка го знаех още на 9-ти юни, след като се разбра че няма отказ в техниката.

Но Вие тогава твърдяхте друго, а и няма гаранция, че сега „палачинката е обърната“, заради медийния и обществен натиск, но до края на следствието може пак пилота да е виновен. Имената на щурманите изобщо не са необходими, защото и те не са виновни или по-скоро също са с по-малка вина, но може би точно с тях ще си „измиете ръцете“ в хода на следствието.

Като дадете орден на м-р Терзиев на церемонията (звучи по-скоро като за изчистване на имиджа на МО и ВВС, отколкото за почести), може да поискате и рапорта за уволнение на ген. Русев – защо е дал съгласието си и е положил подписа си за провеждане на тези стрелби, при положение, че осигурява по 12 ч. нальот на пилотите и не осигурява подготовка на подчинените си, а ги изпраща на гибел.

Да поискате рапорта на зам.-нач. щаба на ВВС Луканов – защо не е отменил стрелбата, а даже е „натискал“ мишената да бъде поразена, защото видите ли ще се изложим и пострадаме, ама кой по-точно и пред кого – пилотът или „пагоните на някой“ и не на последно място на ген. Мирчев и ген. Петров – зам. командири на ВВС – ръководителите и организаторите на това учение, защо се провежда учение „на хартия“, а нямаме ресурс за него (аналогично е със „самолетите на Борисов“), защото тези хора явно нямат чест и са „петно“ за БА и ВВС.

Забравете за последните 13 сек. и последните думи на пилота (всъщност почти сигурно е, че това не са последните думи, ако секундите са 13), а извадете предпоследните 13 сек., те са напълно достатъчни за истината и не са необходими черни кутии, кабели, Украйна и т.н.

И накрая Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело (а такова ще има), защото всички тези лица са с Ваша протекция и ще бъде ли военна прокуратура независима или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна…….???
Не нанасям обвинения, а само задавам въпроси и търся отговори и понесени отговорности, все още.

Ще ги получа ли и кога, дали ще стане към края на втория мандат на Президента????
P. S.: Кураж на всички действащи летци, и Терзо нямаше да се откаже, ако беше някой друг. Но това командване ли искате и така ли искате да продължава? Защото с политически гръб е така. Промяната зависи от вас, а не от тях – борете се и не мълчете! Да говориш, когато казваш обективната истина не е измяна. Измяна е всичко, което в момента се случва в БА, а и в цялото управление на България.“