Нелепо: Таксиджия заразил Теди Москов с ковид, пратил го в болница

5d6833e8c92736b130e86e84e49edb8e

Известният режисьор Теди Москов разказа, че най-вероятно се е заразил с коронавирус от таксиджия, който кашлял бурно и шофирал без маска. Творецът изкарал ковид-19 много тежко и се наложило да влезе в болница.

Москов уточни, че пътувал в таксито на отворен прозорец, но все пак подозира, че тогава се инфектирал, защото иначе бил навсякъде с маска и постоянно ползвал спирт за дезинфекция на ръцете. Другият вариант е от някой от артистите – Бина Харалампиева правеше антигенни тестове всяка седмица, двама колеги се оказаха болни, разказа още Москов пред Би Ти Ви.

Лекували режисьора в бившата Правителствена – болница „Лозенец“, дни наред бил с 39 градуса температура. Благодарен е много на екипа, признава, че не бил лесен пациент и като характер.

Трудно беше, но не се уплаших – живял съм толкова много, вметна с типичното си чувство за хумор режисьорът на „Улицата“.

Синът му и семейството му го изкарали леко. „А Мая така не приема всичко, което й предлагам, че даже вирусите ми отхвърля“, пошегува се Москов защо съпругата му Мая Новоселска не се е заразила.

„Шекспирин по време на пандемия“ е новата му постановка в Малък градски театър „Зад канала“, надява се да има“ магично, целебно за нравствеността и душата въздействие“. Предстоят спектакли на „Шекспирин“ и „Недоразбраната цивилизация“ и в парк-театър „Борисова градина“ в началото на юли.

Репетираме нов моноспектакъл на Мая, съобщи режисьорът. Готви и драматизация по Булгаков.